11 Kasım 2013 06:45

Traktörlü eğitim

İzmir’in Bayındır İlçesi’nde taşımalı eğitimdeki sorun bir türlü çözülemedi, ilçeye bağlı 13 köy, Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanınca taşımalı eğitim sisteminden de çıkartıldı.

Traktörlü eğitim
Paylaş

İzmir’in Bayındır İlçesi’nde taşımalı eğitimdeki sorun bir türlü çözülemedi, ilçeye bağlı 13 köy, Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanınca taşımalı eğitim sisteminden de çıkartıldı. Mağdur olan öğrenciler traktör ve at üstünde okula gitmek zorunda kaldı. Duruma isyan eden aileler, kış şartlarında çocukların okula gidemeyeceğini belirtti.

Bayındır’a bağlı 13 köy, Büyükşehir Yasası kapsamında mahalle statüsü kazanınca ve bu köylere toplu ulaşımın sağlanması nedeniyle yönetmelik gereği taşımalı eğitim sisteminden çıkartıldı. Bazı aileler okulun açıldığı ilk zamanlarda çocuklarını, kilometrelerce uzaklıktaki okullara traktör römorkunda götürdü. Ancak römorkun üstünün açık olması tehlike yaratınca, aileler bundan da vazgeçti. Sorunun çözülmemesi nedeniyle çocuklarının halen düzenli olarak okula gidemediğini dile getiren Osmanlar Köyü velileri, kilometrelerce uzaklıktaki Çınardibi Köyü’ne öğrencileri at, eşek, motosiklet ve traktörle götürdüklerini anlattı. Köyde 50 çocuğun mağdur olduğunu söyleyen veliler, bugüne kadar çocuklarını sadece iki üç kez okula gönderebildiklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ileri sürdü. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Politikayı kimler yapar

SONRAKİ HABER

Genç gazeteci adayları kaygılı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...