10 Kasım 2013 18:23

Antalya’da her yer müzik

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Fazıl Say konseri ile başladı.

Antalya’da her yer müzik
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Fazıl Say konseri ile başladı. Festivalin bu yılki açılış konserinde Say’ın piyano ve orkestra için bestelediği ve dünya prömiyeri İsviçre’de gerçekleşen “Water- Su” isimli eserinin Türkiye prömiyeri gerçekleşti. Sanatseverlerin büyük beğeni ile dinlediği eserin prömiyerinde; sanatçıya şef Naci Özgüç yönetimindeki “Antalya Devlet Senfoni Orkestrası” eşlik etti.

Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konser sonrasında ise Hotel Su’da festival açılış partisi ve plaket töreni düzenlendi. Açılış gecesinde ayrıca Başkan Akaydın ve ressam Fikret Otyam, festival boyunca AKM fuayede ziyaret edilebilecek olan M.Mesut Özderin’in resim koleksiyonunun yer aldığı sergi açılışını gerçekleştirdiler.

‘SU’YA TÜRKİYE PRÖMİYERİ

Antalyalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede “Water- Su” piyano konçertosu ilk seslendirilişinde büyük beğeni topladı. Sanatçının suyun sakinliğini ve gücünü müzikle bir araya getirdiği eser, üç farklı bölümden oluşuyor. Eserin ilk bölümü olan “Mavi Su” dans eden, caz yapan, hüzünlenen, derinleşen sonsuz büyük denizi, ikinci bölümü olan “Kara Su” gece vakti ay ışığı altında baykuş ve kurbağa seslerinin duyulduğu ormanda bir gölü, son bölüm olan “Yeşil Su” ise akarsuları anlatıyor. Konserin ikinci yarısında ise Fazıl Say’ın son dönemde  dikkat çeken eseri “İlk Şarkılar” seslendirildi. Sanatçının, Ömer Hayyam’dan Nazım Hikmet’e, Metin Altıok’tan Cemal Süreya’ya uzanan ünlü şairlerin şiirlerini bestelemesiyle ortaya çıkan eserde “Water” gibi seyirci tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Bu eserde, Fazıl Say’ın piyanosuna solist Serenad Bağcan etkileyici sesiyle eşlik etti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Silahımız mizah

SONRAKİ HABER

Annihilator ilk kez Türkiye’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...