10 Kasım 2013 16:38

TGS, Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı andı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi, 9 Kasım 2011 yılında Van'da meydana gelen ikinci depremde Bayram Otel'in yıkılması sonucu yaşamını yitiren DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için anma etkinliği gerçekleştirdi.

TGS, Cem Emir ve  Sebahattin Yılmaz’ı andı
Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)  İstanbul Şubesi, 9 Kasım 2011 yılında Van'da meydana gelen ikinci depremde Bayram Otel'in yıkılması sonucu yaşamını yitiren DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için anma etkinliği gerçekleştirdi.

Kumbara Kafe'de gerçekleştirilen anmaya Emir ve Yılmaz'ın arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci katıldı. Üzerinde gazeteci Emir ve Yılmaz'ın fotoğrafının bulunduğu "Unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankartın asıldığı anmada konuşan TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, Emir ve Yılmaz'ın ölümünün afet, kader ya da kaza olmadığını belirterek, iş cinayeti olduğunu ifade etti. Bu cinayetlerin faillerinin de yargı önüne çıkarılmasını isteyen Durmuş, 23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen depremin ardından Emir ve Yılmaz'ın haber takibi yapmak ve kamuoyuna duyurmak amacıyla gittiklerini belirterek, "Siyasi iktidar temsilcileri ise pembe bir tablo çizerek, Van'da yaşanan felaketin ardından süreci iyi yönettiklerini, Van'da yaşamın normale döndüğünü, her şeyin yolunda olduğunu, sorumluluklarını ispat etme gayreti içindeydiler" dedi.

Emir ve Yılmaz'ın geldikleri Van'da 'güvenli ve sağlam' olduğu söylenen Bayram Otel'de kaldıklarını hatırlatan Durmuş şunları aktardı: "9 Kasım'da meydana gelen ikinci deprem, yetkililerin pembe tablonun kocaman bir yalandan ibaret olduğunu gün yüzüne çıkardı. Çok sayıda insanın kaldığı Bayram Otel'de hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ortaya çıktı. Bu iş cinayetinin sorumlusu olarak ise, yalnızca Bayram Otel'in sahibi Tevfik Bayram'ın yargılanmasına izin verildi. Tevfik Bayram ceza aldı. Ancak otelde hasar tespit çalışması yaptırmaları gerekirken sorumluluklarını yerine getiremeyen AFAD yetkililerinin, AFAD'dan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, yurttaşların can güvenliğini sağlamayan dönemin Van Valisi'nin yargılanmasına izin verilmedi."

'BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE'

Durmuş'un konuşmasının ardından arkadaşlarının gazetemizin de eski muhabiri olan Cem Emir'i anlatıldığı 'Zemo' adlı belgesel izlendi. Belgeselin bitiminden sonra konuşan Cem Emir'in kardeşi Sinem Emir ise,  aile olarak çok şeyler yaşadıklarını sadece ağabeyinin değil 24 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek diğer ailelerle faillerin yargılanmasını istediklerini belirtti.  Belgesel yapmadaki amaçlarını ise bir daha bu tür olayların yaşanmasına engel olmak olduğuna dikkat çeken Emir, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Bayram Otel için hasar tespit çalışması yapmak için geldiğini fakat dönemin Van Valisi Münir Karaloğlu'nun buna izin vermediğini söyledi. Yargı sürecinde kimseden destek görmediklerini dile getiren Emir, Doğan Haber Ajansı'nın da hiçbir şekilde ilgilenmediğini aksine gazetecilerin ölümünün onlar için haber kaynağı olduğunu dile getirdi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ovacık\'taki gözaltılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

‘Evrensel’e şimdi daha fazla ihtiyaç var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...