10 Kasım 2013 16:30

‘Çocuklarımızın geleceğini patronlara yedirmeyiz'

Kayseri'de işçiler kıdem tazminatları için eylem yaptı. DİSK’in kıdem tazminatının gasbına karşı başlattığı kampanya çerçevesinde yapılan yürüyüşte işçiler kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu belirterek “çocuklarımızın geleceğini patronlara yedirmeyiz” dedi.

‘Çocuklarımızın geleceğini patronlara yedirmeyiz\'
Paylaş

Kayseri'de işçiler kıdem tazminatları için eylem yaptı. DİSK’in kıdem tazminatının gasbına karşı başlattığı kampanya çerçevesinde yapılan yürüyüşte işçiler kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu belirterek “çocuklarımızın geleceğini patronlara yedirmeyiz” dedi.

Eğitim-Sen önünden başlayan yürüyüş sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam yaptı.

Hükümetin kıdem tazminatını gasp etmek üzere bir hazılık içerisinde olduğunu belirten Sağlam, DİSK’in kıdem tazminatına dair kırmızı çizgilerinin belli olduğunu dile getirdi. Kıdem tazmınatının işçinin iş güvencesi olduğunu söyleyen Sağlam, patronların işçi çıkarığında toplu ödeme yapmayacağını ve işten çıkarmaların daha da kolaylaşacağını söyledi.

KIDEM TAZMİNATI İŞÇİNİN 13. MAAŞIDIR

Kıdem tazminatının işçinin ücretlerinin bir parçası olduğunu vurgulayan Sağlam “Kıdem tazminatına el koymak işçinin ücretine el koymaktır. Kıdem tazminatı işten çıkarma durumunda ödenen bir tazminat olmalıdır. Ancak hükümet ve patronlar kıdem tazmınatını işten çıkarma sonrası derhal ödenen bir tazminat olmaktan çıkarmak istemektedir. Emekli olduğumuzda ya da on yıl sonra alacağımız para ev almak gibi bir şarta bağlandığında kıdem tazmınatı olmaktan çıkacaktır” diye konuştu

EMANETİ PATRONLARA SERMAYE ETMEYECEĞİZ

‘’Her şeyi bir kenara bırakıp tek soru soralım. ‘Bu hakkı elde edenlerin haklarına dokunulmayacak’ diyen hükümet ne demek istemektedir” diyen Sağlam bu sözlerin getirilmek istenen fon uygulamasının hak kaybına yol açacağının göstergesi olduğunu belirtti. Kazanılmış hak denilen şeyin önceki kuşakların bedel ödeyerek kazandığı hak olduğunu ifade eden sağlam “Bizim de çocuklarımıza devretmekle sorumlu olduğumuz haklar olduğunu bileceğiz. Onlar için sonuna kadar direneceğiz ve çocuklarımızın emanetini patronlara sermaye etmeyeceğiz. Direneceğiz çünkü hükümetin amacı her işçinin istenildiği zaman kapı önüne konulabilecek bir köleye dönüştürülmesidir. Dünyanın esnek emek piyasalarından biri bu ülkedir. Öte yandan kayıt dışı çalıştırmanın ve çalışma sürelerinin en yüksek olduğu ülkelerden birisi burasıdır. İşçi sınıfının esneyecek yeri kalmadı zorlarsanız kayış kopar’’ diye konuştu. (Kayseri/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

\'Birbiriyle yarışan kentler\' tehlikesi

SONRAKİ HABER

Ovacık\'taki gözaltılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...