10 Kasım 2013 10:13

Saldırı polisten ödemesi vatandaştan

Hopa’da Başbakan Erdoğan’ı protesto ederken yaşamını yitiren Metin Lokumcu için Ankara’da yapılan eyleme katılanlar hakkında tazminat davası açıldı.

Saldırı polisten ödemesi vatandaştan
Paylaş

Hasan Akbaş

Hopa’da Başbakan Erdoğan’ı protesto ederken yaşamını yitiren Metin Lokumcu için Ankara’da yapılan eyleme katılanlar hakkında tazminat davası açıldı. İçişleri Bakanlığı, eyleme katılan 50 kişiden 16 bin 924 TL tazminat istiyor. Tazminat istenenler arasında o gün yaşanan polis saldırı sonucu ağır yaralananlar da var. Avukat İlke Işık, Bakanlığın mahkemeye sunduğu dilekçedeki ifadelerin hukuksuz ve dayanaksız olduğunu belirterek, itiraz ettiklerini ifade etti.

Hopa’da 31 Mayıs 2011’de Başbakan Erdoğan’ın mitinginde yaşanan protesto eylemi sırasında öğretmen Metin Lokumcu polis müdahalesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Aynı gün Ankara’da yaşananlara tepki için AKP İl Binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirilmişti. Polis burada da vatandaşlara saldırmış, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

DELİL ŞEMSİYE

O gün protesto eylemine katılan Eğitim Sen Ankara 5 Nolu Şube Yöneticisi Barış Çelik ve suç delili olarak mahkemeye taşıdığı Ankara Tabip Odası şemsiyesi gösterilen Kansu Yıldırım da 50 kişilik listede yer alıyor. Çelik ve Yıldırım avukatı İlke Işık, Bakanlığın dilekçesine itiraz etti. Işık, Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliği’ne sunmak üzere hazırladığı itiraz dilekçesinde, açılan davada kamu araçlarının tahrip edildiği iddiası yer almasına karşılık, müvekkillerinin araçlara zarar vermiş olduğuna ilişkin en küçük bir kanıt bile bulunmadığını ifade etti.

BAKANLIĞIN HABERİ YOK

Bakanlık dilekçesinde yanıltıcı ve yanlış bilgiler sunduğunu aktaran Işık, “Dava dilekçesi o kadar özensiz ve şablon biçimdedir ki, davalılar hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığında kamu davası açıldığı ifade edilmiştir. Ancak bu gerçek değildir. Mahkeme takipsizlik vermiştir. Ancak başka bir mahkemede, Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde konuyla ilgili açılmış bir kamu davası vardır. Davacı kurum bu durumun da farkında değildir” dedi. Işık, davanın reddini talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konak Belediyesporlu kadınlar iddialı

SONRAKİ HABER

Bu tartışma kadına şiddeti artırır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...