10 Kasım 2013 09:46

İstanbul için müzik zamanı

İstanbul Müzik Festivali’nin ertelenen açılış konseri bu akşam akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

İstanbul için müzik zamanı
Paylaş

İstanbul Müzik Festivali’nin ertelenen açılış konseri bu akşam akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının, genç Kemancı Veriko Çumburidze’ye eşlik edeceği konserin öncesinde Güher ve Süher Pekinel’e festivalin 2013 Onur Ödülleri verilecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrasının Müzik Direktörü Sascha Goetzel yönetiminde sahneye çıkacağı gecenin solisti genç ve parlak bir yetenek: Veriko Çumburidze. 17 yaşındaki Veriko, geleceğin yıldızlarının belirlendiği dünyanın en prestijli klasik müzik yarışmalarından Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması’nı 2012 yılında kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Keman dalında 28 finalist arasından birinciliği oy birliğiyle alan genç kemancı 2010 yılından bu yana da “Güher & Süher Pekinel ile Dünya Sahnelerinde Genç Yetenekler” projesi kapsamında Viyana Müzik Akademisinde öğrenim görüyor.  Veriko Çumburidze’nin F. Waxman’ın Carmen Fantezisi’ni yorumlayacağı konserde Borusan İstanbul Filarmoni ayrıca H. Berlioz’un Fantastik Senfoni’sini seslendirecek. Konser öncesinde gerçekleştirilecek törende ise Güher ve Süher Pekinel’e 41. İstanbul Müzik Festivali’nin Onur Ödülü sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dostluk değil rekabet ilişkisi

SONRAKİ HABER

Geride Kalanlar’ın ardından: ESME

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...