10 Kasım 2013 09:28

Çözüm Süreci Komisyonu Meclise rapor sunacak

Meclis Çözüm Süreci Komisyonu çalışmaları kapsamında son olarak geldiği Kocaeli’de temaslarını tamamladı. Komisyon yaptıkları görüşmelerden rapor hazırlayarak Meclise sunacak. Komisyonun basın toplantısında Levent Tüzel, 'terörist' ifadesine tepki gösterdi.

Çözüm Süreci Komisyonu Meclise rapor sunacak
Paylaş

Arzu Erkan / Hasret Gültekin Kozan

Meclis Çözüm Süreci Komisyonu çalışmaları kapsamında son olarak geldiği Kocaeli’de temaslarını tamamladı. Komisyon yaptıkları görüşmelerden rapor hazırlayarak Meclise sunacak.

Komisyon Başkan Yardımcısı AKP Urfa Milletvekili Abdürrahim Gök, Komisyon Sözcüsü AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin, AKP Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve Komisyona gözlemci sıfatıyla katılan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Kocaeli’de yapılan temaslara ilişkin basına açıklaması yaptılar.

Komisyon çalışmalarının ardından bir de Meclise sunulmak üzere rapor hazırlanacağını ifade eden Komisyon Başkanvekili Abdülkerim Gök, ülkede oluşan olumlu iklimin güçlenerek devam ettiğini dile getirdi. Farklı kesimlerle görüşmelerle yaptıklarını anlatan Gök, yaşananın bilgi kirliliği olduğunu söyledi. Birlikte yaşama kültürünün daha çok anlatılması gerektiğine değinen Gök, “Geçmişte var olan sıkıntılarımızı geride bırakarak, demokratik kültürün yüksek olduğu bir noktaya ulaşmalıyız. Taleplerimizi, hakkımızı, isteklerimizi siyasal alanda tartışmalıyız. Zaten yola çıkarken ret, inkâr ve asimilasyon politikalarına hayır dedik. Bu yüzden demokratik bütün düzenlemelerimiz bu yolda devam edecektir” dedi.

'ÖNCE DİLİMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Anadolu Ajansı muhabirinin “Terörist yakınlarıyla görüştünüz mü?​” sorusuna, “Önce dilimizi değiştireceğiz, bu ülkede ortaklaşa yaşanacaksa eşitsizlik, inkâr ve asimilasyon duygularıyla isyan etmiş insanlara bu şekilde seslenmeyeceğiz” diye eleştirerek soruyu yanıtlayan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, iki tarafın da ortak buluştuğu noktanın varlığından söz etti. Beklentilere karşı somut adımların atılması gerektiğini ifade eden Tüzel, yapılması gereken düzenlemelerin raporda yer almasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Halkın kucaklanacağı bir barış anayasasına ihtiyaç olduğunu değinen Tüzel, “Eğer beraber yaşayacaksak, ki bu kaçınılmazdır. Bu yüzden hızlı bir şekilde çalışmalar sürdürülmelidir” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürt’e zulüm eden rütbe aldı

SONRAKİ HABER

Ne Erbil’de ne de Ankara’da oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...