02 Haziran 2011 09:35

Kadınlar seçim çalışmalarının en önünde

Avcılar’da kadınlar Blokun seçim çalışmalarında en önde yer alıyorlar. Kadınlar şimdiye kadar 70’in üzerinde toplantı yapıp, yüzlerce ev ziyaretinde bulundu.Kadınlar, yaptıkları çalışmalarda kadına yönelik şiddetin sona ermesi, kadınların çalışma yaşamına katılımının artması, kreş, sığınma evi ve sa

Kadınlar seçim çalışmalarının en önünde
Paylaş

Avcılar’da kadınlar Blokun seçim çalışmalarında en önde yer alıyorlar. Kadınlar şimdiye kadar 70’in üzerinde toplantı yapıp, yüzlerce ev ziyaretinde bulundu.

Kadınlar, yaptıkları çalışmalarda kadına yönelik şiddetin sona ermesi, kadınların çalışma yaşamına katılımının artması, kreş, sığınma evi ve savaşın sona ermesi ve barış talebinin yükselmesi için Emek Demokrasi ve Özgürlük Blokunun desteklenmesi gerektiğini söylüyorlar.

Avcılar Meydanı’nda Blokun seçim bildirgesini dağıtarak Tüzel’e oy istiyorlar. Buradan Barış Manço Kültür Merkezine yürüyen kadınlar, cadde üzerinde pazardan dönerken dinlenen, parkta oturan kadınlarla sohbet ederek adaya oy vermeleri için kadınlara çağrı yaptılar. Pazar çıkışı dağıtılan bildirilere kadınların tepkisi olumluydu. Kadınların en çok vurgu yaptıkları noktalardan biride kardeş kanının artık dökülmemesi ve kadın ölümlerinin son bulması oldu. Özellikle genç kadınların katılımı oldukça yüksekti. Kadınlar son olarak pazar alanına kurdukları standın önünde halay çektiler ve standa gelen kadınları seçim çalışmalarına davet ettiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal ve tekstil işçilerinden Tüzel'e destek

SONRAKİ HABER

Nedim Şener yine adliyedeydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...