09 Kasım 2013 12:24

Sarıgül CHP'li, Tekin aday adayı oldu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP üyelik kartını düzenlenen törenle alırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Sarıgül CHP\'li, Tekin aday adayı oldu
Paylaş

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP üyelik kartını düzenlenen törenle alırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Parti Meclisi (PM) tarafından üyeliği kabul edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e parti üyelik kartını törenle verdi. CHP Genel Merkezi önündeki törende Sarıgül, partililere İstanbul'un altın anahtarını Kılıçdaroğlu'na getirme sözü verdi. "Gün birlik, beraberlik, el ele, kol kola, omuz omuza olma günü" diye seslenen Sarıgül, "Ramazan da bizim, Muharrem de bizim, başı açık kardeşlerimiz de bizim, başı kapalı kardeşimiz de bizim" dedi.

Kılıçdaroğlu ise, CHP'de çok büyük değişiklikler olduğunu, genel başkan seçimlerinde yüzde 25 delegenin oy şartını kaldırdıklarını, gençlik ve kadın kotası getirdiklerini belirterek, "Korkmayın, çekinmeyin artık daha güçlü bir CHP var. TDH ile CHP birlikte oluyor. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapan kenti, ranta kurban ettiler. İstanbul'a yeniden saygınlığını kazandırmak zorundayız bunu yapacak olan biziz" diye konuştu.

Tören sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarıgül "Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için görüşme oldu mu?" yönündeki soruya Kılıçdaroğlu ile hiçbir siyasi görüşmelerinin olmadığını söyledi. Sarıgül, "Sayın Genel Başkanımızla bireysel bir konuşma, bir adaylık konuşma yapmadık" dedi.

TEKİN KADIKÖY'DEKİ MİTİNGDE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Tekin, "Sayın Sarıgül ve arkadaşları partimize katıldı. Hoş geldiler. Ama yetmez. Gezi'deki gençlerimiz de, Anti-Kapitalistler de tüm vatandaşlarımız gelsin. Uzun süredir İstanbul'daki temel sorunlarla çok yakından ilgilenen bir arkadaşınız olarak söylüyorum" dedi. Tekin aday adaylığını ise, "Bugün burada ilan ediyorum. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayıyım. Kendimi sizlere emanet ediyorum" sözleriyle açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arınç’ın çıkışı manşetlere nasıl yansıdı?

SONRAKİ HABER

Kepenkler Umut Kitapevi için kapandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa