02 Haziran 2011 09:26

Asıl bölücülüğü Başbakan yapıyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku cephesinin seçim çalışmaları, diğer tüm düzen partilerinin miting-etkinlikleriyle asla kıyaslanamayacak bir tempo ve coşkulu buluşmalarla devam ediyor.Blokun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel’in dün akşam Aşağı Dudullu Mahallesi’ndeki halk buluşması da

Asıl bölücülüğü Başbakan yapıyor
Paylaş

Blokun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel’in dün akşam Aşağı Dudullu Mahallesi’ndeki halk buluşması da, bir şenlik havasında gerçekleşti. Balonları, bayrakları, afişleriyle sarı, kırmızı, yeşil renklerle süslenen sokak, coşkulu türküler ve kadın erkek, genç yaşlı onlarca kişinin el ele tutuşarak çektiği halaylarla, seçim soncundan emin bir halkın, kutlaması gibiydi.

Zaten havaların da ısınmasıyla birlikte kapalı salonlara değil, sokaklara taşınan halk toplantıları, Blok cephesinden adayların seçim nutuklarını ya da vaatleri dinlemeye değil, onları bağırlarına basma, onlara “Hep yanında, arkandayız” demenin etkinliklerine dönüştürülüyor. Ve bu tablo, hiçbir düzen partisinin etkinliğinde rastlanabilecek bir tablo değil.

Kimliklerini, varlıklarını kabul ettirme mücadelesinin o çok ağır bedelini ödemiş, ödemeye de devam eden Kürt halkının, kazandıkları mevzileri daha da ilerleteceklerinden emin halleri, çekilen halaya da, attıkları sloganlara da yansıyor. Derken, halk buluşmasının konukları da gelmeye başlıyor. Önce EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’a alkış ve sloganlarla “Hoş geldiniz” deniyor. Arkasından Sebahat Tuncel’e. Tuncel, ağırlıkla genç ve kadınlardan oluşan bin kişinin yoğun ilgiden ve kesintisiz atılan sloganlardan bir süre konuşamıyor.

‘TARİHİMİZİ İNKAR MI EDELİM?​’

Blok bileşenleri temsilcilerinin de halkı selamlamasının ardından ilk söz, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’a verildi. Blokun işçiler, emekçiler, işsizler, kadınlar ve gençler için bir umut olduğunu ifade eden Gürkan, kadın cinayetlerine vurgu yaparak, “Bugün gazetelerde yine kadın cinayetleri haberleri yer aldı. Kadın katliamları bitmiyor. Bu blok, kadın katliamlarının durdurulması için de bir umuttur” dedi. Konuşmasında ezilen inanç gruplarına, çevre katliamlarına, işsizlik ve yoksulluğu da değinen Gürkan, yeni bir Türkiye’yi Emek, Özgürlük ve Demokrasi Blokunun inşa edeceğini söyledi.

Sebahat Tuncel de, Başbakanın Diyarbakır mitingine değinerek, “Amedliler Başbakanı gerektiği gibi karşılamışlardır” dedi. Erdoğan’ın Diyarbakır’da da Kürt sorununu reddettiğini, BDP’yi ve Bloku hedef almaya devam ettiğini belirten Tuncel, Erdoğan’a şu sözlerle yanıt verdi: “Başbakan ne teröristliğimizi bırakıyor, ne dinsizliğimizi. Asıl terörist sensin Başbakan. Zerdüştlük bir halkın geçmişidir, kültürüdür. Türkler de Şamanizm’e inanmış. Senin tarih bilincin yoksa biz ne yapalım. Geçmişimizi, tarihi, inkar mı edelim? Başbakan bunu bilerek yapıyor, her şeyi kullanarak bizi bölmek istiyor. Asıl bölücülüğü Başbakan yapıyor. Ama bunu başaramayacak.” AKP güdümündeki kimi gazete ve televizyonlarda yer alan yalan haberlere de değinen Tuncel, Erdoğan’ın Kürtlerle Alevileri de ayrıştırmaya çalıştığını, ancak AKP’nin bu girişiminin de hayat bulmayacağını sözlerine ekledi.

BDP İl Yöneticisi Rıza Taşdelen de yaptığı konuşmada “10 günümüz kaldı. 10 gün sonra İstanbul’daki seçim barajını oylarımızla yıkalım” çağrısında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Kürt sorununu ve gündemini değiştirme'

SONRAKİ HABER

Metal ve tekstil işçilerinden Tüzel'e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...