08 Kasım 2013 21:58

Nestle çalışanları açlık grevinde

Nestle’nin yetkili sendika Sinaltrainal ile Haziran 2012’de imzaladığı sözleşmeyi uygulamaya yanaşmaması üzerine çalışanlar fabrika önünde açlık grevine başladı.

Nestle çalışanları açlık grevinde
Paylaş

Kolombiya'da Nestle’nin yetkili sendika Sinaltrainal ile Haziran 2012’de imzaladığı sözleşmeyi uygulamaya yanaşmaması üzerine çalışanlar fabrika önünde açlık grevine başladı.

Sendika tarafından yapılan diyalog çağrılarına cevap vermeyen Nestle, işyerinde patron yanlısı rakip sendika olan Sintraimagra’yı örgütlemeye çalışarak, işçiler ve sendika üzerindeki baskısını artırarak iftira kampanyası başlattı. Son olarak işyerindeki sendika üyelerini silahlı çetelere hedef gösterdi.

Hiçbir kanıta dayanmadan sendikayı ve çalışanları sabotaj çağrısı yapmakla suçlayan işverenin çetelerle ilişkileri konusundaki sabıkası oldukça kabarık. Aynı sendikaya mensup Luciano Romero’nun 2005 yılında çeteler tarafından işkence edilerek öldürülmesi nedeniyle Nestle’nin eski yöneticilerine karşı İsviçre’de bir davanın hâlâ sürdüğü biliniyor. Daha önce de işverene karşı gerçekleşen eylemlerin ardından 14 Nestle çalışanı öldürülmüş ve birçoğu tehditler karşısında bölgeden ayrılmak zorunda kalmıştı. İşyerinde yetkili olan Sinaltrainal Sendikası yayımladığı bildiride Nestle yönetiminin sözleşme şartlarına uymasını, iftira kampanyasına son vermesini, işçilerin ve sendika mensuplarının can güvenliğini garantilemesini ve sendikal özgürlüklere saygı duymasını talep etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Petras: ABD\'nin saygınlığı kalmadı

SONRAKİ HABER

‘Kolları sıvadık kadınları çağırıyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...