09 Kasım 2013 06:00

Çocukları yazarlarıyla buluşturmak

Çocuklara çocuklar için kitaplar yazmak, masallar anlatabilmek, onlarla aynı dili konuşabilmek için yeterli midir?

Çocukları yazarlarıyla buluşturmak
Paylaş

Bahar Aktaş

Çocuklara çocuklar için kitaplar yazmak, masallar anlatabilmek, onlarla aynı dili konuşabilmek için yeterli midir? Çocuklarla, çocukların yazarının arasında bir köprü kurabilmek için kocaman gözleri, kocaman kulakları olmalı yazarın. İşte kocaman gözlere, kocaman kulaklara sahip bir yazar Gülsüm Cengiz. Önceki gün TÜYAP’ta çocuklarla söyleşisi vardı. Ben de öğrencilerimle birlikte kendisini dinlemek için oradaydım. Çocuklarla iletişimine, sahip olduğu kocaman gözlere ve kulaklara tanık oldum. Öğrencilerim inanılmaz keyif aldı bu söyleşiden. İlk defa bir yazarla, üstelik de kendileri için kitaplar yazan bir yazarla.
Gülsüm Cengiz’in bu işi keyifle yaptığı o kadar belliydi ki, kendisine sorulan tüm soruları içtenlikle ve sabırla yanıtladı. Özel Alev Okulları öğrencileri Gülsüm Cengiz’e ait bir öyküyü çok güzel dramatize etmişlerdi. Onları izlemek çok keyifliydi.
Ben ve sınıfım çok şanslıydık ama bizim kadar şanslı olmayanlar da vardı. Salonda yer olmadığından üç farklı okuldan gelen öğrenciler kapıdan dönmek zorunda kaldılar. Onlar adına üzülsek de, kendimiz adına mutluyduk. Seneye buluşmak üzere okulumuza döndük.

(*) Öğretmen

ÖNCEKİ HABER

Şiddetin her türlüsüne hayır

SONRAKİ HABER

Rêya Dûr yolda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...