08 Kasım 2013 18:46

Sertoğlu: Ölmek var dönmek yok

KTFF (Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu) Başkanı Hasan Sertoğlu, düzenlediği basın toplantısında Zürih’teki zirve ile igili açıklamalarda bulundu.

Sertoğlu: Ölmek var dönmek yok
Paylaş

KTFF (Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu) Başkanı Hasan Sertoğlu, düzenlediği basın toplantısında Zürih’teki zirve ile igili açıklamalarda bulundu.
Zürih’te yaptığı konuşmada, “FIFA ve UEFA’nın kuralları çerçevesinde tek ülke ve tek federasyon olgusuna sempatiyle bakabiliriz” dediğini ancak bu konudaki çekincelerini sıraladığını belirten Sertoğlu, Zürih’te hata yapmadığının altını çizdi.
Türkiye amatör liglerine katılım konusunda Serdar Denktaş’ın önerisini de değerlendiren Sertoğlu, “Bunun mümkün olmadığını geçmişte gördük. Belki bunu Türkiye kabul edebilir ama o zaman kendi ülkemizde oynayamayız. O yol doğru bir yol değil. Bunlar geçmişte tartışıldı ve olmayacağı görüldü” dedi.

BEŞİR ATALAY’IN BENİ ARADIĞI YALANDIR

Sertoğlu, “futbol ruhunu bilmeyen, 40 senedir, taş taş üstüne koymayan ve böyle gelmiş böyle gitsin diyen insanlar konuşuyor” ifadelerini kullanarak, “Türkiye’nin sürece karşı çıktığı ve Beşir Atalay’ın beni aradığı yalandır” dedi. “Bu yolda ölmek var dönmek yok” diyen Sertoğlu, FIFA’da tam eşitlikle temsil edildiklerini belirtti.
“Orada çıkan metni beğensem de beğenmesem de bunun sorumluluğunu almayacağım, sorumluluk kulüplerdedir” diyen Sertoğlu, neden kabul edemeyeceği bir metni imzaladığı yönündeki eleştirileri yanıtlarken de “çünkü bu metnin tartışılması gerektiğini gitmeden önce de söyledim” ifadelerini kullandı.
Hasan Sertoğlu ortak metinde bazı belirsizlikler olduğuna işaret ederek, yapılacak anlaşmanın hiçbir kuşkuya yer bırakmayacağını belirtti ve “görevimiz sürüyor, FIFA’nın önderliğinde sorunları çözeceğiz” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor rekora koşuyor

SONRAKİ HABER

‘Doping yaşı 14’e düştü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...