08 Kasım 2013 18:23

Arınç gündemi salladı ama yandaş medyada durum milkport*

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "kızlı erkekli öğrenci evleri"yle ilgili yaptığı açıklamalar konusunda boşa düşürdüğü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT Türk'teki açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Ancak AKP'ye yakın medyanın bir bölümü ve AKP’nin resmi İnternet sitesi bu gelişme sanki hiç yokmuş gibi davrandı.

Arınç gündemi salladı ama yandaş medyada durum milkport*
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "kızlı erkekli öğrenci evleri"yle ilgili yaptığı açıklamalar konusunda boşa düşürdüğü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT Türk'teki açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Ancak AKP'ye yakın medyanın bir bölümü ve AKP’nin resmi İnternet sitesi bu gelişme sanki hiç yokmuş gibi davrandı. Bir başka deyişle yandaş medyada vaziyet, Yeni Şafak'ın gazetecilik literatürüne soktuğu meşum ifadeyle söylersek "milkport*."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bugün ilk kez Erdoğan’a karşı açıktan tepki verdi. Arınç, Başbakan ile aralarındaki çelişkinin sorumlusunun kendisi olmadığını söyledi. Bu sözler AKP’nin resmi sitesi akparti.org.tr tarafından sansürledi.  Arınç’ın konuşmasının bir bölümünün detaylı olarak paylaşıldığı AKP’nin İnternet sitesinde, Başbakanı hedef alan sözlere yer verilmedi.

Sitede bir süre sonra da Arınç’ın bu konuda dile getirdiği tüm ifadeler metinden çıkarıldı. Arınç'ın açıklamayı yaptığı TRT'nin İnternet sitesi, Yeni Şafak ve Sabah gazetesinin İnternet siteleri de Arınç’ın sözlerine yer vermedi. Star ise “Bülent Abi nezaketi” başlığı ile haberi gördü. (MEDYA SERVİSİ)

*Milkport: Yeni Şafak'ta 26 Ağustos'ta Burcu Bulut imzasıyla yayımlanan Noam Chomsky röportajında, Chomsky'nin kullanmadığı ifadelere yer verilmişti. Bulut'un röportajında dünyaca ünlü dil bilimci Noam Chomsky'nin Türkçe'deki sütliman'ın karşılığı olacak şekilde "milk port" ifadesini kullandığı öne sürülmüştü. Oysa İngilizce'de böyle bir deyim yoktu ve röportajda tahrifat yapıldığının kanıtlanmasında bu önemli bir rol oynadı.

 

ÖNCEKİ HABER

Hazine 7.1 milyar açık verdi

SONRAKİ HABER

Heat’i bu kez Wade taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...