02 Haziran 2011 09:00

TEKEL direnişi davasına ortak çağrı

TEKEL işçilerinin 4-c statüsüne geçirilmelerini protesto için 1 Nisan 2010`da Ankara‘da yapılan eyleme katılmaları sebebiyle haklarında hapis cezası istenen 111 kişinin yargılanmasına bugün başlanacak. Davaya örgütlü tüm güçleriyle katılacaklarını duyuran DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yaptıkları ortak aç

TEKEL direnişi davasına ortak çağrı
Paylaş

TEKEL işçilerinin 4-c statüsüne geçirilmelerini protesto için 1 Nisan 2010`da Ankara‘da yapılan eyleme katılmaları sebebiyle haklarında hapis cezası istenen 111 kişinin yargılanmasına bugün başlanacak. Davaya örgütlü tüm güçleriyle katılacaklarını duyuran DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yaptıkları ortak açıklamayla herkesi duruşmaya katılmaya çağırdı.

4  örgütün AKP iktidarının, karda kışta mücadele eden işçilere karşı, tazyikli su, gaz bombalarıyla ve polis şiddeti ile giriştiği acımasız saldırılara karşı TEKEL işçileriyle birlikte direndiği ifade edilen açıklamada, “TEKEL işçilerine karşı bu acımasız saldırıları gerçekleştiren emniyet güçlerinin yargılanması gerekirken, uluslararası sözleşme ve Anayasadan kaynaklanan demokratik ve meşru haklarını kullanan emekçiler ile örgütlerimizin yöneticilerinden oluşan 111 kişiye, polis fezlekesine dayanılarak ceza davası açılmıştır” dendi. Açıklamada 4 örgütün bu mahkemeyi antidemokratik baskılara ve uygulamalara direnen emekçilerin, güvencesiz tüm çalışma biçimlerine karşı mücadelesini yükselteceği demokrasi kürsüsü olarak gördüğü ifade edildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ceza mı denir buna!

SONRAKİ HABER

İşçiye kulak vermeyene oy yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...