08 Kasım 2013 15:08

Sosyal medya kullanımında Türkiye ikinci sırada

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın, 75 milyonu geçen Türkiye nüfusunun sosyal medya kullanımının dünya sıralamasında ikinciliğe yerleştiğine dikkat çekti.

Sosyal medya kullanımında Türkiye ikinci sırada
Paylaş

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın, 75 milyonu geçen Türkiye nüfusunun sosyal medya kullanımının dünya sıralamasında ikinciliğe yerleştiğine dikkat çekti. Türkiye’de İnternet’in bu kadar yoğun bir şekilde kullanılmasını aslında vatandaşın yeni teknolojiye uyumunu yansıtması açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiren Yakın, İnternet’te gerek Türkçe gerek yabancı dilde görsel ve yazılı veri sağlayan ve var olan veriyi yöneten ülkelerin gelecekte dünyada dikkatle dinleneceğini söyledi.

36 MİLYON İNTERNET KULLANICISI

Yrd. Doç. Dr. Yakın, Türkiye’de İnternet kullanımıyla ilgili şunları söyledi, “Türkiye İstatistik Kurumu Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması 2013 verilerine göre, 16-74 yaş grubundaki tüm bireylerin yüzde 39.5’i İnternet’i düzenli olarak (hemen her gün veya haftada en az bir defa) kullandı. Aynı dönem ve yaş grubunda İnternet kullanan bireylerin arasında düzenli İnternet kullanım oranı yüzde 91.6 oldu. Financial Times’a göre, Türkiye’de İnternet kullanıcısı sayısı 36 milyonun üzerinde. Webrazzi sitesinin aktardığı bilgilere göre, Foursquare’da Türkiye ABD’den sonra dünyada en çok check-in yapan ikinci ülke. Türkiye, böylelikle Brezilya, Rusya, Endonezya, Hindistan ve İngiltere gibi ülkeleri geride bırakmış oldu. Türkiye’nin İnternet popülasyonunun yüzde 31.10’u Twitter kullanıyor ve bu rakam da Türkiye’yi Twitter’da dünya birincisi yapıyor. Türkiye’nin Twitter kullanıcı sayısı 11 milyon 337 bin 505. Bu arada Türkiye’nin ardından Japonya, Hollanda, Venezuela, Filipinler ve İngiltere sıralanıyor.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın istihdam paketi: Güvencesizlik ve geleceksizlik

SONRAKİ HABER

Solandalı kadınların süpürgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...