02 Haziran 2011 08:55

Ceza mı denir buna!

Hrant Dink'in ölümünde ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan Albay Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız'a altışar ay hapis cezası verildi. Dört sanık hakkında dörder ay hapis cezasının çıktığı duruşmada iki sanık beraat etti.Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hrant Dink'in öldürülmesi öncesi gerekli tedbirler

Ceza mı denir buna!
Paylaş

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hrant Dink'in öldürülmesi öncesi gerekli tedbirleri almadıkları için görevi ihmalden İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile Yüzbaşı Metin Yıldız'a altışar ay hapis cezası verdi.

Aynı mahkemede yargılanan uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Veysel Şahin ve Jandarma Başçavuş Okan Şimşek, jandarma görevlileri Hüseyin Yılmaz ve Hacı Ömer Ünaldı ise dörder ay ceza aldı. Yargılanan diğer iki sanık ise beraat etti.

Mahkeme kararı ertelemedi ve hükmün açıklanmasının geciktirilmemesine karar verdi. Bu, karar üst mahkemede onandığında cezanın üçte ikisini yatacakları anlamına geliyor.

Duruşma sonrası Bianet'e açıklama yapan Dink Ailesi avukatlarından Cem Halavurt "Biz kasıt diyorduk ama göreve ihmalden yargılandılar. Bu ceza sulh ceza mahkemesinin verebileceği en üst ceza. Keşke ağır cezada yargılansalardı. Ama yine de karardan memnunuz. Çünkü bu karar kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinden sorumlu olduklarının kanıtıdır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hak aramak terör suçu değildir’

SONRAKİ HABER

TEKEL direnişi davasına ortak çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa