08 Kasım 2013 14:52

Antalya'da temizlik işçileri süpürgelerini astı

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde taşeron olarak çalışan temizlik işçileri aylardır ücretlerini alamadıkları için üç gündür direniyor.

Antalya\'da temizlik işçileri süpürgelerini astı
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerde taşeron olarak çalışan işçiler aylardır ücretlerini alamadıkları için üç gündür direniyor.

3 aylık ücretleri verilmeyen işçiler, artık yöneticiler tarafından oyalanmak istemiyor. “Bugün, yarın” diye aylardır yalanlarla yüzyüze kaldıklarını söyleyen temizlik işçilerinin tamamı üç gündür işe çıkmıyor.   

Alacaklarının tamamı banka hesaplarına yatmadan işe başlamayacaklarını söyleyen işçiler, Gürsu Şantiyesinde direnişlerini sürdürüyor.

Direnişteki işçiler, “Üç aydır ücretlerimizi alamıyoruz. Çıplak ücret dışında hiçbir sosyal hakkımız yok. Onu da sadaka verir gibi 3-4 ay gecikmeli veriyorlar. Bankalar borçlarımızı ödemediğimiz zaman hemen faiz bindiriyorlar. Paramız ödenmediği için yaşadığımız mağduriyetin yanı sıra birde bankalara ekstra para ödemek zorunda kalıyoruz. Biz hakkımız olanı istiyoruz, dilenci değiliz” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalnız bir kadından canavar yaratmak

SONRAKİ HABER

Direnen bir kadın portresi: Meryem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...