08 Kasım 2013 14:39

Dersim'de gözaltılar protesto edildi

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Dersim'in Ovacık ilçesinde çok sayıda polis ve özel harekat timinin katılımı ile bu sabah erken saatlerde evlere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda geçen yıl işlenen Başsavcı Murat Uzun cinayetine karıştıkları iddiasıyla 7'si Dersim'de, 1'i İstanbul'da olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı.

Dersim\'de gözaltılar protesto edildi
Paylaş

Kemal Özer

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Dersim'in Ovacık ilçesinde çok sayıda polis ve özel harekat timinin katılımı ile bu sabah erken saatlerde evlere baskınlar düzenlendi.
Baskınlarda geçen yıl işlenen Başsavcı Murat Uzun cinayetine karıştıkları iddiasıyla 7'si Dersim'de, 1'i İstanbul'da olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda BDP ilçe yönetici ve üyelerini gözaltına alınmasına tepki gösterildi.

Dersim merkezde bulunan Sanat Sokağı'nda Yer altı Çarşısı'na kadar yürüyüş yapıldı ve Ovacık’taki gözaltılar protesto edildi. BDP’nin yaptığı protesto yürüyüşüne EMEP, ESP ile demokratik kitle örgütleri destek verdi. Basın açıklaması yapan BDP İl Eş Başkanı Ergin Doğru, her gün gözaltıların ve baskıların yaşandığı belirtti. Doğru, Rojava’da örülmek istenen utanç duvarının konuşulduğu günün ertesinde üyelerine yönelik Ovacık’ta faşist baskıların yaşandığı söyledi.

AKP faşizminin demokrat, devrimci ilerici güçlere yönelik sindirme ve baskı politikasının sürdürdüğünü belirten Doğru, Gezi direnişiyle birlikte artan baskılara ve gözaltılara dikkat çekti. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Doğru,  yarın Ovacık’ta gözaltıları protesto edeceklerini söyledi. Gözaltına alınan Erdal Özen, Cihan Kekeğ, İsmail Demirdoğan, İbrahim Sayılı, Ulaş Öz, Ali İhsan Öz ile ismi öğrenilmeyen bir kişinin Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu bildirildi. İstanbul’da gözaltına alınan bir kişinin ise soruşturma kapsamında Dersim’e getirilmesi bekleniyor. (Dersim/EVRENSEL)
 
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’liler şoförleri dinledi

SONRAKİ HABER

Ahmetler Kanyonu’nda silah sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...