08 Kasım 2013 14:27

Adana Valisi'nden 'roket' açıklaması

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TIR’da ele geçirilen roket başlığı sayısının 935 olduğunu, 10 da rampanın bulunduğunu, gözaltı sayısının ise 10’a çıktığını söyledi.

Adana Valisi\'nden \'roket\' açıklaması
Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TIR’da ele geçirilen roket başlığı sayısının 935 olduğunu, 10 da rampanın bulunduğunu, gözaltı sayısının ise 10’a çıktığını söyledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Coş, roketlerin Suriye’ye götürülmek istendiğinin netleştiğini vurguladı. Olay ile ilgili yurt içi ve yurt dışı bağlantıların araştırıldığını kaydeden Vali Coş, “Bu operasyon, Türkiye’nin radikal gruplara destek vermediğini ortaya koymuştur” iddiasında bulundu.

KONYA VE ADANA’DA ÜRETİLMİŞ

Türkiye’nin bütün güvenlik birimleri, kurum ve kuruluşlarının koordineli olarak olayı soruşturduğunu ileri süren Coş, şu bilgileri verdi: “Malzemelerin bir kısmının Konya’da, bir kısmı da Adana’da üretildiğini biliyoruz. Türkiye’nin güvenlik birimleri, operasyonla ilgili olarak ellerindeki bütün bilgi, veri ve teknik donanımı bir araya getirip çalışmasını sürdürüyor. Ele geçirilen malzemelerin Türkiye’nin güneyindeki bir ülkeye, Suriye’ye gideceği netlik kazandı.”

Coş, roket başlıklarının Suriye bağlantısının Haısam Toubaljeh adlı Suriyeli tarafından yürütüldüğü iddialarıyla ilgili de araştırmanın sürdüğünü kaydetti. (Adana/DHA)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Başımız dik içeri giriyoruz’

SONRAKİ HABER

Tek kadın işçi çalışmıyor ama..

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...