02 Haziran 2011 08:47

‘Hak aramak terör suçu değildir’

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, İstanbul 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Yıldız’ın tutuklanmasını protesto etti. Demokratik hakkını kullanarak gösteri yapanların terör suçuyla yargılanmasına tepki gösteren KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar da, Hükümetin hak arama

‘Hak aramak terör suçu değildir’
Paylaş

BES üyeleri Adalet Bakanlığı önünde, İstanbul’dan getirilen Gülsüm Yıldız’ın tutuklanmasını protesto etti.
Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan BES Genel Merkezi’nden Adalet Bakanlığı’na yaptıkları yürüyüş boyunca sık sık polis tarafından durdurulan BES’liler, polisin tutumuna tepki gösterdi. Ellerinde “Gözaltılar bizi yıldıramaz”, “Tutuklanan sendikacılar serbest bırakılsın”, “KESK’e uzanan eller kırılsın” dövizleri taşıyan BES’liler, tutuklu ve gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istedi.  

İLERİ DEMOKRASİ ÖLDÜRÜYOR

Adalet Bakanlığı önünde konuşan BES Genel Başkanı Osman Biçer, AKP’nin, ‘ileri demokrasi’ söyleminin arkasına sığınarak, yasal dernekleri bastığını, kitle örgütü ve yöneticileri evlerinden gözaltına aldığını dile getirdi. Muhalif tüm kesimlerin “hizaya sokulmaya” çalışıldığını belirten Biçer, son olarak Hopa’da AKP’yi protesto eyleminde maruz kaldığı gaz sonucu hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun, “AKP’nin ileri demokrasisi sayesinde” öldüğüne dikkat çekti.
BES İstanbul 1 No’lu Şube Yöneticisi Gülsüm Yıldız’ın ise 26 Mayıs 2011’de evinden gözaltına alınarak Ankara’ya getirildiğini hatırlatan Biçer, “Ankara’da ilk sorgulaması yapılan arkadaşımız tutuklanarak Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’ne gönderilmiştir” dedi. Emekçilere yönelik baskı, sürgün ve yıldırma politikalarının boşa çıkarılacağını ifade eden Biçer, Yıldız’ın derhal serbest bırakılmasını talep etti.

‘NEDEN TERÖR SUÇU’

Eyleme katılan KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ise, son dönemde AKP Hükümeti’nin hak arama mücadelelerine tahammülsüzlüğünü arttırdığını belirtti. “En demokratik hakkını kullanan, basın açıklaması yapanlar bile 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’ndan suçlanıyor, gözaltına alınıyor ve terörle mücadele kapsamında yargılanıyor” diyen Çınar, dün Ankara’da gözaltına alınan 54 kişi arasında KESK eski MYK üyesi Hüseyin Gölpunar’ın da olduğu çok sayıda sendikacı bulunduğunu bildirdi. Sendikalar ve kitle örgütlerinin yaptıkları eylemlerin terör kapsamında değerlendirilmemesini isteyen Çınar, “eğer bir nebze hukuktan nasibinizi aldıysanız bu yargılamalardan vazgeçin. Arkadaşımız Gülsüm Yıldız da aynı kapsamda tutuklu. Onun da serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.
 

‘BU CESARETİ NEREDEN BULDUNUZ’

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın, kamu toplu iş sözleşmesi için Türk-İş Genel Başkanı Kumlu’yu seçim bölgesi Trabzon’a çağırmasını da eleştiren Çınar, “bu cesareti nereden buluyorsunuz. Bu aymaz tutumu kınıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınavlar, skandallar, değişen ve değişmeyenler

SONRAKİ HABER

Ceza mı denir buna!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa