08 Kasım 2013 12:36

'Öğrenci evleri' açıklaması nedeniyle Erdoğan'a suç duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren bir grup, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliği ve eşitlik ilkesine aykırı beyanlarda bulunduğu' gerekçesiyle Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

\'Öğrenci evleri\' açıklaması nedeniyle Erdoğan\'a suç duyurusu
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren bir grup, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliği ve eşitlik ilkesine aykırı beyanlarda bulunduğu' gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Savunucuları ve Anadolu Kadın Hareketi üyeleri Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Grup adına suç duyurusu dilekçesini veren Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, İnsan Hakları Savunucusu Av. Kemal Akkurt ile basın açıklaması yaptı. Temir ve Akkurt Başbakan’ın öğrenci evleri ve yurtlarla ilgili söylemlerine tepki gösterdi. Grup basın açıklamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamaları ile ilgili 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliği ve eşitlik ilkesine aykırı beyanlarda bulunduğu' gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. (Ankara/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kelebekler zamanında

SONRAKİ HABER

Kızlı erkekli aynı evde oturabilmenin 4 yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...