08 Kasım 2013 11:51

Beko: Kıdem tazminatı hakkından vazgeçmeyeceğiz

DİSK'in Bursa'daki toplantısına katılan Kani Beko, kıdem tazminatının DİSK'in kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

Beko: Kıdem tazminatı hakkından vazgeçmeyeceğiz
Paylaş

Önen Ersin

DİSK’in Bursa’da gerçekleştirdiği, Genişletilmiş Temsilciler Meclisi toplantısı DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun katılımıyla yapıldı. Geçtiğimiz ay grevde olan Leroy Merlin işçilerinin yanı sıra, metal, tekstil sektöründen işçiler ve emekli işçiler de toplantıya katıldı.

Konuşmasının büyük bölümünü kıdem tazminatlarının fona devredilmesine ayıran Beko, kıdem tazminatının DİSK’in kırmızı çizgisi olduğunu ve bu konuda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

'KIDEM TAZMİNATI SON KALEMİZ'

Beko, kıdem tazminatlarının işçilerin son kalesi olduğunu ifade ederek, “Bu son kalemizi kesinlikle teslim etmeyelim. Kıdem tazminatlarına sadece para gözüyle bakmamalıyız. Bir işyerinde eğer sizin kıdem tazminatı bağınız olmazsa o işyerinde iş güvenceniz olmaz. O işyerinde işveren istediği kadar işçiyi işten atabilir. Dolayısıyla kıdem tazminatı işçinin iş güvencesi. Elbette kıdem tazminatı hak eden ihtiyaçları için çocuklarımız için bir umut. İşçi arkadaşlarımız bir ev yapacağım, daire alacağım, kızımı-oğlumu evlendireceğim umudu ile çalışan arkadaşlarımızın umudunu yok ettirmek isteyenlere karşı 'diren işçi' kampanyası başlattık. DİSK, kıdem tazminatına el koyanlara karşı alanlarda, sokaklarda yürüyüşlerde, mitinglerde olmaya devam edecektir" dedi.

'DUBLE YOLLAR, İŞSİZLİK FONUNDAKİ PARAYLA YAPILDI'

İşsizlik fonuna da değinen Beko, toplanan 65 milyar liranın beşte birini bile alamadıklarını söyledi. İşsizlik fonundaki paralarla yolların yapıldığını vurgulayan Beko, hükümetin sürekli övündüğü duble yolların işçilerin fondaki parasıyla yapıldığı belirtti. Beko, fonla ilgili hükümete de şu soruları yöneltti; Devlet bütçesi ile ne yapıyorsunuz? Bizim işsizlik fonumuza niçin dokunuyorsunuz? Biz bu ülkenin büyümesini gelişmesini tabi ki istiyoruz. Ülke geliştikte, büyüdükçe işçilerde aynı büyümeyi maalesef göremedik" (Bursa/EVRENSEL)

İZMİR'DE METAL İŞÇİLERİNDEN EYLEM

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri: Tazminatımızı yedirmeyiz

SONRAKİ HABER

Ovacık\'ta başsavcı cinayeti operasyonu: 8 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...