08 Kasım 2013 09:37

Irak'ta bombalı saldırılar: 30 ölü

Irak'ta dün pek çok kentte gerçekleşen saldırılarda 30 kişi yaşamını yitirdi.

Irak\'ta bombalı saldırılar: 30 ölü
Paylaş

Irak'ın Tarmiye kasabasındaki çifte intihar saldırısında en az 19 asker yaşamını yitirdi. Ülkenin diğer bölgelerindeki saldırılarda da 11 kişi öldü.

Perşembe akşamı başkent Bağdat'ın 50 kilometre kuzeyindeki Tarmiye'de 2 intihar bombacısı, bomba yüklü araçlarını kasabadaki askeri üste patlatırken en az 19 asker öldü, 41 asker de yaralandı. Üssün girişindeki askerlerin aracı görür görmez ateş açtığı ancak yine de patlamaya engel olamadığı belirtildi. 1. saldırıdan 2 dakika sonra 2. intihar bombacısı bomba yüklü aracıyla ilk saldırı sonrası üssün kapısında toplanan askerleri hedef aldı.

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı ancak askeri hedeflere yönelik intihar saldırılarının el Kaide'nin en çok kullandığı taktiklerden biri olduğu biliniyor.

Perşembe sabahı da Kerbela'daki Şii ziyaretçilere yemek taşıyan bir çadıra saldırıda bulunuldu. 4 kişi öldü 6 kişi yaralandı.

Bağdat'ın 330 kilometre kuzeybatısındaki Ana kasabasında da 3 askerin ölümüne yol açan bir bombalı araç saldırısı gerçekleşti.

Polis, Bağdat'ın güneyindeki bir kasabada da bombalı saldırı sonucu 2 kişinin öldüğünü ifade etti.

Perşembe akşamı Musul'da bir pazara yapılan saldırıda da 2 kişi öldü 8 kişi yaralandı.

Irak'ta Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Nisan ayından bu yana 5 bin 500'den fazla kişi benzeri saldırılarda yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Haiti\'de halk yoksulluk ve işsizliğe karşı ayakta

SONRAKİ HABER

El Kaide yanıtları: \'Öyle bir grup mu varmış\', \'iftira\', \'yalan\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa