08 Kasım 2013 09:11

'Taşımacılık işçileri 17 saat mesai yapıyor'

Adana'da ortalama olarak binin üzerinde taşımacılık çalışanı olduğunu dile getiren TÜMTİS Adana Şube Başkanı Halil Çekin, taşımacılık sektöründe kayıt dışı çalışan sayısının fazlalalığına rağmen devletin bunun önüne geçmediğini kaydetti.

\'Taşımacılık işçileri 17 saat mesai yapıyor\'
Paylaş

Adana'da taşımacılık sektöründe yer alan yüzlerce işçi, sendikasız ve sigortasız bir şekilde çalıştırılıyor. Düşük ücret ve güvencesiz çalışma şartlarına rağmen işçiler, günlük yevmiyelerini çıkarma derdinde. Kentte ortalama olarak binin üzerinde taşımacılık çalışanı olduğuna işaret eden Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Adana Şube Başkanı Halil Çekin, "Bunlardan 400 tanesi kayıtlı üyemiz. 100 kadarı kara düzen, sigortasız dahi çalıştırılan işçiler. Geri kalan kısım ise, hiçbir sendikaya üye olmayan kişiler. Tabii ki sendikasız oldukları için birçok hak ihlallerine maruz kalıyorlar. Sendikasız çalışanlardan bazıları 16 ila 17 saat mesai yapıyor. 8 saatlik mesailerinin bu kadar uzatılmasına maalesef örgütsüz bilinçsiz olduklar için ses çıkartamıyorlar" dedi.

Yönetim olarak meslektaşlarının yanında olduklarını belirten Çekin, "Onlar için gereken ne ise çalışmalarımızı o yöne sürdürüyoruz. Hedefimiz, bütün çalışanları sendikamız çatısı altında toplayarak haksızlıklarla örgütlüce mücadele etmek" diye konuştu.

Çekin, tüm taşımacılık çalışanlarını sendikalarına üye olmaya ve sendikalı olmaya davet etti. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

Acun Ilıcalı\'dan TV8 açıklaması

SONRAKİ HABER

Haiti\'de halk yoksulluk ve işsizliğe karşı ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...