07 Kasım 2013 22:11

Noter şartı kalktı e-üyelik başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı e-üyelik sistemini hayata geçirdi. Sendikalar ile yürütülen müzakerelerin ardından sendika üyelik ve istifalarda noter şartı kaldırıldı.

Noter şartı kalktı e-üyelik başladı
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı e-üyelik sistemini hayata geçirdi. Sendikalar ile yürütülen müzakerelerin ardından sendika üyelik ve istifalarda noter şartı kaldırıldı. Birçok sendika için ciddi mali küflet olan netor masraflarından kurtulan sendikalar, üyeliklerini artık e-Devlet üzerinden yapacaklar. Dün öğleden sonra sistemin açılmasının ardından işçiler artık bilgisayar başında kendi iş kollarında olan sendikalara üye olmaya başladı. İşçiler, e-Devlet şifrelerini girdikten sonra Çalışma Bakanlığını seçecek, ardından İşçi Sendikalarına Üyelik İşlemleri bölümünü tıkladıktan sonra bulundukları iş kollarında kurulu bulunan sendikaların birisini seçerek üye olabilecek. Sendikalar ise bir ay içerisinde yapılan bu üyelik başvurularını onaylayacak.

Sendikal örgütlenme hakkının engellenmemesi için işçilerin e-Devlet şifrelerinin patronları başta olmak üzerine çalıştıkları kurumların yöneticilerine vermemeleri isteniyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dün ‘özgürlük’ dedi bugün yasaklıyor

SONRAKİ HABER

İşçi servisi devrildi: 14 işçi yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa