02 Haziran 2011 08:23

Blok'un olmadığı yerde oylar EMEP'e

BDP eski Eşbaşkanı ve Hakkâri bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Diyarbakır'da düzenlediği mitingi değerlendirdi. Başbakan'ın BDP'ye yönelik sözlerini sert bir dille eleştiren Demirtaş, "BDP Elazığ'da seçimi boykot değil, MHP'ye destek veriyor" sözlerin

Blok'un olmadığı yerde oylar EMEP'e
Paylaş


Hakkari bağımsız milletvekili adayı Demirtaş, bugün kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Demirtaş, gündemdeki konuları değerlendirip, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, son 8 yılın en sönük mitingini dün Diyarbakır’da düzenlediğini, bu görüntünün de AKP'nin bölgede iflas ettiğinin açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Emek Demokrasi Bloku'nun desteklediği adayların altında ezildiğini belirterek şöyle konuştu: "Buna karşı politika, siyaset geliştirmek yerine, gittiği her yerde hakaret, iftira ve yalanlara sarılarak halkı aldatmaya çalışıyor. Ama benim gözlemim şudur. Başbakan'ın bölge mitingleri Kürtlerden oy almak için düzenlenen mitingler değildir. Daha çok bölge mitingleri ile batıda oy almayı planladıkları anlaşılıyor. Çünkü gelip Hakkari'de, Van'da, Şırnak'ta, Batman'da, Diyarbakır'da Kürtlere hakaret ederek, batıdan oylarını arttırmayı hedefliyor. İkincisi Başbakan adeta çıldırmış durumda. Bir Başbakan ülkenin geleceğini bu kadar tehlikeye atabilir mi? Kullandığı dil toplumda büyük bir ayrışmaya neden oluyor. Toplumsal grupların, etnik grupların birbirine karşı nefret etmelerini istiyormuşçasına bir dil kullanıyor. Diyarbakır'da, Hopa'da, Karadeniz'de kullandığı dil budur. Bu dil sadece oy almak üzerine kullanılan bir dil değildir. Görünen o ki, Başbakan'ın kafasındaki hesap şudur. Tek başına iktidar ve tek başına anayasayı değiştirdikten sonra bu ülkede bir saltanat rejimi oluşturmayı düşünüyor. Kendisi bir başkanlık sistemi ile devlet başkanı, kendisine bağlı bir parlemento, bu parlamentoda kendi siyasi düşüncesinin hakim olduğu bir hükümet kurmayı düşünüyor. Geri kalan hiç bir şey umurunda değil. "

AKP’NİN BÖLGEDE İFLAS ETTİĞİNİN TEYİDİ

Başbakan Erdoğan'ın arkasında büyük bir medya gücünün olduğunu da kaydeden Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyarbakır’da AKP son 8 yılın en başarısız mitingini yaptı. Başbakan da farkında ki, artık orada ağzıyla kuş tutsa o halktan oy alamaz. Oyları düşmüştür. Dolayısıyla ne yapıyor? Belediyemize ait projeleri kendi projeleriymiş gibi orada halka lanse ederek şirin görünmeye çalışıyor. Başbakan Kürt'leri aptal yerine koyuyor, ama farkında değil ki Kürt halkı artık ondan daha fazla politika biliyor. Diyarbakır mitingi, AKP'nin bir dönüm noktasıdır. AKP'nin bu bölgede bittiğinin, iflas ettiğinin, Başbakan’ın ve AKP'nin müthiş bir tüccar olduğunu teyididir. "

BİR MİKTAR BEYNİ OLAN HERKES BİLİR

Başbakan Erdoğan’ın 'BDP Elazığ'da MHP'yi destekliyor' sözlerini de değerlendiren Demirtaş, konuşmanın düzmece olduğunu, bunu Gülten Kışanak'ın da açıklamadığını söyledi. Demirtaş, "Aklı, bir miktar beyni olan herkes bilir ki böyle bir şey olmaz. BDP oylarını asla MHP'ye ya da başka bir partiye yönlendirmez. Bizim adayımızın olmadığı yerlerde, aynı zamanda blokun üyesi olan Emek Partisine, EMEP'e oylarımızı yönlendiriyoruz. Onun dışındaki hiçbir oy, asla ve asla yönlendirilemez" dedi. (ANF)

ÖNCEKİ HABER

UMT işçileri insanca çalışma koşulları için iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Vakıfbank emeklileri hakları için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...