08 Kasım 2013 06:00

Başbakan yanlıları bile eleştirdi

Kızlı erkekli öğrenci evleri” dün de köşe yazarlarının gündemiydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına Hükümete yakınlığı ile bilenen köşe yazarlarından eleştiri geldi.

Başbakan yanlıları bile eleştirdi
Paylaş

Kızlı erkekli öğrenci evleri” dün de köşe yazarlarının gündemiydi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına Hükümete yakınlığı ile bilenen köşe yazarlarından eleştiri geldi. Başbakanın eski Danışmanı Akif Beki, Hürriyet gazetesindeki köşesinde “Aşinayım bu ev baskınlarına” başlığı ile bir köşe yazdı. Öğrenciliğinde başına gelenlerden örnekler de veren Beki, böyle bir düzenleme yapılmasının İslam yoluna da ters olduğunu söyledi. Hürriyet’ten Taha Akyol ise önceki gün yazdığı köşe yazısına ilişkin mailler aldığını söyledi ve memleketteki kutuplaşmaya dikkat çekti. Akyol, “uzayan iktidarların otoriterleşmesi” ifadesini kullandı. Star Gazetesi Yazarı Fehmi Koru’da  Hükümetin yaşam tarzına müdahale anlamına gelecek uygulamalardan kaçınması gerektiğini yazdı. Köşe yazılarından satır başları şöyle:

FEHMİ KORU: YENİ TARTIŞMA KONUMUZ YURTLAR VE EVLER

“...Bir hükümet, evlerin kimlere kiraya verileceğine, içinde kimlerin oturacağına, kimlerin misafirliğe geleceğine nasıl karışabilir? Evlerin trafiğini, kimlerin girip çıktığını komşulara mı takip ettirecek, yoksa bu işle görevli resmi birileri mi devreye sokulacak?
Hükümet de yanlış yapmamaya bakmalı; yaşam tarzlarına müdahale anlamına gelecek uygulamalardan kaçınmalı.”

AKİF BEKİ: AŞİNAYIM BU EV BASKINLARINA

“...İran’dan, Suudi Arabistan’dan bile geri bir pozisyon.
Damdan düşmekse ben de damdan düştüm. Halden anlamam mı!
Üsküdar’da bir apartmanın bodrum katındaki öğrenci evinde az baskın yemedik polisten.
Aşağıda ne herzeler yediğimizden kuşkulanan komşular ikide bir ihbar ederdi.
Dişi sinek bile giremezdi kapıdan içeri, ayrı mesele. Fakat kolay mı bizde bekâra ev vermek, apartman halkı için ne mümkün alt katta öğrenci evine müsamaha?...Zor vallahi, öğrenci evlerinin zaptiyelerle kolaçan edilmesini müdafaa zor hakikaten...
Sokağa ahlak zabıtası salan memleketler bile evlere müdahale fikrinden uzak duruyor. Evin içine devlet zoruyla girmek, özel alanı yasalarla düzenlemek onların İslam yorumuna da ters.”

TAHA AKYOL: DUA

“Bazen şu kadar yıl önce şöyle yazmıştım diye alıntılar yapmamın da sebebi, yaşamakta olduğumuz siyasi çatışmaların geçici öfke anları değil; maalesef bir eğilim, bir ‘gidişat’ olduğunu göstermektir. İşte, “uzayan iktidarların otoriterleşmesi” şeklinde siyaset bilimi kitaplarında bahsedilen bir eğilimi hemen bütün tarihimizde ve bugün görüyoruz. Bu AK Parti için de ülke için de iyi değildir. “Muhalefetin tahammülsüzleşmesi” de böyle, hem muhalefet hem ülke için iyi değil. İktidar da muhalefet de bulundukları yerde bloke oluyorlar, diyalog kalkıyor. Siyasi mobilite kayboluyor. Bunun en ucuz maliyeti olan “toplumsal enerji” israfı bile büyük kayıptır.”  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Obradovic’in son hocası

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da ERT işgaline polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...