07 Kasım 2013 16:17

Çukurova Üni.'de bildiri dağıtan TKP'lilere bıçaklı saldırı

Çukurova Üniversitesi'nde "Haddini bil diktatör" bildirisi dağıtan TKP'liler ile bir grup arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada bir öğrenci yaralandı.

Çukurova Üni.\'de bildiri dağıtan TKP\'lilere bıçaklı saldırı
Paylaş

Çukurova Üniversitesi'nde okuyan TKP'li br grup öğrenci, 9 Kasım günü yapacakları "Haddini bil diktatör" konulu etkinlikle ilgili bildirileri kampus içinde dağıtmaya başladı. Yemekhane içinde öğrencilere bildiri dağıtan TKP'liler ile bir grup arasında sözlü tartışma çıktı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle grup içinde bulunan bir kişi, TKP'lilere bıçakla saldırdı. Saldırı sonrası Ahmet Patır kaşından yaralandı.

DİHA'ya konuşan TKP Adana Temsilcisi Hakan Caferoğlu, Cumartesi günü yapılacak olan etkinliğe ilişkin arkadaşlarının kampus alanı içinde öğrencilere bildiri dağıttığını ve dağıtım sırasında bir grubun saldırısına uğradığını aktardı. Caferoğlu, "'Tayyip diktatör' denildiği için 5 ila 6 kişilik bir grup arkadaşlarımıza, 'Erdoğan'a bunu diyemezsiniz' diyerek, olay çıkardı. Kavga esnasında arkadaşlarımıza 'sizi öldüreceğiz, doğuracağız' diyerek bıçak çektiler. Çıkan arbedede bıçak yere düştü. Olay çıkaran grup yemekhaneden ayrıldı. Arkadaşımız Ahmet Patır kaşından yaralandı. Olay bittikten sonra özel güvenlik ve polis geldi. Arkadaşlarımız da tepki göstererek, 'bıçaklı birinin üniversitede ne işi var' dedi. Ne pahasına olursa olsun biz mücadelemize devam edeceğiz. Diktatöre asla boyun eğmeyeceğiz. Bu üniversiteyi çetelere, faşistlere, yobazlara ve polise bırakmayacağız" dedi. (Adana/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Anayasa’da 60 madde yolu kapandı

SONRAKİ HABER

Van\'da inşaatta göçük: 3 işçi ağır yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...