07 Kasım 2013 14:29

BES: Ücret gaspına son

BES Adana Şubesi ikramiye, ilave ödeme ve fazla mesai ücretlerinin gaspına tepki göstermek ve Hükümeti bu gasplara neden olan KHK'yi iptal eden Anayasa Mahkemesi kararını uygulamaya davet etmek için bir basın açıklaması yaptı.

BES: Ücret gaspına son
Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası Adana Şubesi ikramiye, ilave ödeme ve fazla mesai ücretlerinin gaspına tepki göstermek ve Hükümeti bu gasplara neden olan Kanun Hükmündeki Karaname’yi iptal eden Anayasa Mahkemesi kararını uygulamaya davet etmek için bir basın açıklaması yaptı.

KAMU EMEKÇİLERİ YOKSULLAŞIYOR

Açıklamayı okuyan BES Şube Başkanı Sinan Tunç, ülkede gelir dağılımındaki adaletsizliğin her geçen gün daha da derinleşmekte, zenginle yoksul arasındaki farkın giderek artmakta olduğunu söyledi. Kamu emekçileri her geçen yıl biraz daha yoksullaşırken Hükümet’in yanına aldığı Memur-Sen’le tekli sözleşme ile yoksulluk sınırının altında ücretleri kendilerine dayattığını ifade eden Tunç, 2014’te maaşlarında net 119 TL artış yapılarak aile yardımı, çocuk yardımı gibi kalemlerde herhangi bir artışın olmayacağını belirtti ve önümüzdeki yıl enflasyon oranı ne olursa olsun maaşlarına yansıtılmayacağını dile getirdi.

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI UYGULANSIN

Yıllık 5 bin ila 10 bin Lira arası kayıplar yaşanmasına sebep olan, Anayasa Mahkemesi Kararı ile iptal edilen fazla mesai, ek ödeme, ikramiye, vekalet ücreti gibi kalemlerin kaldırılmasını getiren kararname hükümlerinin iptal edildiğini belirten Tunç, SGK ve İş Kurumu emekçilerinin ikramiyelerinin ödenmesinin önünde hiçbir engel kalmadığını belirterek ikramiyelerin ayrımsız tüm kurum çalışanlarına ödenmesi gerektiğini ilave ödemelerde ayrımcı uygulamalara son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kamu emekçilerinin bütçe sürecinde takınacakları tutumun bitçeden alacakları pay açısından belirleyici olacağını söyleyen Tunç, insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirterek vergide adalet sağlanması, bütçe kaynaklarının savaşa değil halk yararına kullanacağı bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Pantolon komisyondan geçti!

SONRAKİ HABER

KYK’da gıda zehirlenmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...