07 Kasım 2013 13:30

‘PTT’de kurum içi yükselmeler engellenmesin’

KESK’e bağlı Haber-Sen PTT’de kasım ayında gişe ve dağıtımda görevlendirilmek üzere istihdam edilecek yeni personelin iş güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırılacağını duyurdu.

‘PTT’de kurum içi yükselmeler engellenmesin’
Paylaş

KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) PTT’de kasım ayında gişe ve dağıtımda görevlendirilmek üzere istihdam edilecek yeni personelin iş güvencesiz ve düşük ücretle çalıştırılacağını duyurdu.

Yenimahalle Posta İşletmesi Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yapan HABER-SEN 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat, PTT’de aynı işi yapan personellerin 3 farklı ücret aldığını belirtti. Polat, kurum içi unvanda yükselme koşulları oluşturulmadan, dışarıdan memur alınacağını belirterek yıllardır unvan bekleyen binlerce dağıtıcıya haksızlık yapıldığını vurguladı. Önceki yıllarda kurumun istediği şartları taşıyan dağıtıcıların yılbaşında memuriyete geçtiğini aktaran Polat, son iki yıldır bu geçişlerin engellendiğini söyledi. PTT yönetimine seslenen Polat, “Mademki kurumun memur ihtiyacı var o halde hiçbir şarta tabi olmaksızın kurumu tanıyan, halkla kurumsal diyaloğu olan tecrübe sahibi tüm dağıtıcı arkadaşlarımızın memuriyete geçişini derhal sağlayın” dedi.

Kalan memur ihtiyacının yeni istihdamla karşılanması gerektiğini belirten Polat, “Böylece hem çalışanların tecrübesinden yararlanılmış olur hem de çalışanların yükselme ideallerinin önüne geçilmemiş olunur” diye konuştu. Taleplerini içeren dilekçeleri Başmüdürlüğe sunacaklarını ifade eden Polat, yetkili sendika olan Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen’i çalışanları yalnız bırakmakla suçladı. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Haber-Sen: Kaygılı ve tepkiliyiz

SONRAKİ HABER

Antep\'te denetimsizlik 3 işçinin canını aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...