07 Kasım 2013 12:58

Antalya'da park ve bahçeler direnişi sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinde 4 aylık ücretlerini alamayınca eylem yaptıkları için taşeron şirket M.Ç. Grup tarafından işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

Antalya\'da park ve bahçeler direnişi sürüyor
Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesinde 4 aylık ücretlerini alamayınca eylem yaptıkları için taşeron şirket M.Ç. Grup tarafından işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Çalıştıkları park ve bahçelerin önüne çadır kurarak işlerini geri isteyen işçiler direnişlerinin 15. gününde, Antalya Büyükşehir Belediyesinin önüne yürüyerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  
İşçilerin yürüyüşüne Sağlık-İş, siyasi parti ve kitle örgütlerinin yanı sıra  bir süre önce ücretlerini  alamadıkları için yaptıkları eylemlerden dolayı işten atılan ancak devam ettikleri direniş sonucunda işe geri dönen Güvenlik-İş Sendikası üyesi güvenlik işçileri de destek verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde park bahçe işçileri adına basın açıklamasını yapan Hacı Temur, tam 15 gündür direniş çadırında olduklarını belirterek, “Amacımız alın terimizin karşılığı olan paramızı istemekti. Bunun için 10 arkadaşımız işinden oldu. Onun için çadırımızı kurduk. İşten atılmalarla ilgili gerekçe istedik. Gerekçeyi Büyükşehir Belediyesi kendisi hazırlayamadı. Taşerona yüklediler. Taşeronun gerekçesi emeklerinin karşılığını isteyen işçilerin yaptığı pasif eylemmiş, işçiler onlara engel olmuşlar. Başka bir gerekçe yok. Bu gülünecek bir gerekçedir. Asla bu gerekçeyi kabul etmiyoruz” dedi.

DİĞER TAŞERON İŞ KOLLARINDA DA ÜCRETLER ÖDENMİYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Özen’in, 5 Kasım’a kadar bütün işçilerin parasının ödeneceğine dair söz verdiğini belirten Temur, “Her yönüyle söz vermişti, kendi kalıbını bile koymuştu ama bugün 6 Kasım arkadaşlar yine temizlikteki arkadaşlar, güvenlik olarak çalışan arkadaşlar, park bahçedeki arkadaşlarımız paralarını alamadılar. Yani her vesileyle bize yalan söylediler. Eğer emeğe saygınız varsa, eğer insanlık onuruna biraz saygınız varsa derhal istifa edin. Bu kadar kararlı ve ağır konuşuyoruz. Bundan sonra bizimle muhattap olan birileri varsa bu Bayram Bey olmamalı, başka onurlu insanlar olmalı. İşçiyi tehdit etmeyin. 5’er 10’ar kişiyi içeri görüşmeye alarak onlara birtakım güvenceler veriyormuş gibi zaman kazanmayın; bunlar çözüm değil. Gerçekten çözüm istiyorsanız işçinin olduğu yere gidin ve onlarla güzel güzel konuşun. Asla tehdit etmeyin. Bizim sizden istediğimiz, işten atılan arkadaşlarımızın tümünün işine geri dönmesi, ücretlerini alamayan tüm arkadaşlarımızın derhal ücretlerinin ödenmesi ve görevini yerine getiremeyen bürokratların derhal istifa etmesidir” diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra işçiler belediye binası önünde bağlamalarını çalıp kendi besteledikleri direniş türkülerini söyleyerek oturma eylemi gerçekleştirdi.
(Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakan şirazeden çıktı!

SONRAKİ HABER

Haber-Sen: Kaygılı ve tepkiliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...