07 Kasım 2013 00:42

Malatya'dan Nusaybin'e giden araçlar durduruldu

Nusaybin'e gitmek üzere Malatya'dan yola çıkan araçlar İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile kent dışında polis tarafından durduruldu.

Malatya\'dan Nusaybin\'e giden araçlar durduruldu
Paylaş
Nusaybin'e gitmek üzere Malatya'dan yola çıkan araçlar İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile kent dışında polis tarafından durduruldu.
 
Mardin'nin Nusaybin ile Rojava'nın Qamişlo kentleri arasındaki sınır hattında "utanç duvarı"nın örülmesini protesto etmek ve mayınlı alanda 8 gündür ölüm orucu eylemini sürdüren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek olmak amacıyla Nusaybin'de düzenlenecek kitlesel yürüyüşe katılmak üzere Malatya'dan yola çıkan yurttaşlar, kent dışında durduruldu. Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı TEM polisleri tarafından kentin 20 kilometre çıkışında durdurulan 2 otobüs ve bir minibüste bulunan yurttaşların GBT kontrolleri yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye dayandırılan uygulamaya ilişkin bilgi veren BDP Malatya İl Eş Başkanı Birgül Doğan, polisin kendilerini durdurduktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyi okuduğunu ve genelge çerçevesinde hiç bir aracın Nusaybin'e gitmesine müsaade edilmeyeceği uyarısında bulunulduğunu söyledi.
 
BAKANLIK'TAN 'POLİS İLE ÇATIŞMAK İÇİN GİDİLDİĞİ' İDDİASI
 
Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede kitlenin Nusaybin'e "Polis ile çatışmak için gittiği"nin iddia edildiğini ifade eden Doğan, "Bakanlık tarafından yayınlanan genelge tüm illeri kapsıyor. Bizde bunun üzerine milletvekilimiz Nursel Aydoğan'ı aradık. Kendisini bekliyoruz. Yani İçişleri Bakanı'nın duvar ile ilgili tavrı belli. Kesinlikle onlar bu duvarı yapmaktan yana. Rojava ile olan zulmü, soykırımı artırmak adına kararlılar. Ama bizde kararlıyız. Bu duvarı kesinlikle yaptırmayacağız" dedi.
Doğan, ne pahasına olursa olsun Nusaybin'e gideceklerini gerekirse sabaha kadar bekleyeceklerini ifade etti. Yurttaşların bekleyiş sırasında sık sık marşlar okuduğu ve slogan atıldığı belirtildi. (Mardin/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Ya evi basarlarsa!

SONRAKİ HABER

AKP kurucusundan Erdoğan\'a: Çok tehlikeli bir durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...