07 Kasım 2013 06:00

Mutlak korumaya mutlak tehdit

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’na dokunulmasının önünü açan revizyon planına karşı Ayvalık halkının ve çevredeki halkın tepkisi büyük. Ayvalık Tabiat Platformunun Ayvalık Hasat Günleri’nde açılan imza standına ilgi de bu tepkinin göstergesi oldu. Üç gün açık kalan stantta 2 bini aşkın imza toplandı.

Mutlak korumaya mutlak tehdit
Paylaş

Sultan Özer / Selmane Ertekin

Ayvalık  Adaları Tabiat Parkı’na dokunulmasının önünü açan  revizyon planına karşı Ayvalık halkının ve çevredeki halkın tepkisi büyük. Ayvalık Tabiat Platformunun Ayvalık Hasat Günleri’nde açılan imza standına ilgi de bu tepkinin göstergesi oldu. Üç gün açık kalan stantta 2 bini aşkın imza toplandı.

Türkiye’nin en büyük tabiat parklarından biri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı tehdit altında. Platform Sözcüsü Şükrü Kaygısız, bu parkın neden korunması gerektiğini gazetemize anlattı. Kaygısız, parkın 2004 yılı planlarının, 2009 yılında revize edilerek sermaye gruplarının  hizmetine açılmak istendiğini söyledi. Buna karşı çok sayıda dava açtıklarını söyleyen Kaygısız, dava sürecinde mahkemenin kendilerini haklı bulduğunu, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararı temyiz ettiğini hatırlattı. Kaygısız, “Henüz Danıştay tarafından lehimize verilen karara ilişkin dava sonuçlanmadan tekrar aynı içerikte bir plan yapıldı” dedi. Danıştayın iptal ettiği hükümlerin yeni plana tekrar konduğunu, bu da yetmiyormuş gibi planda Rüzgar Elektrik Santrallerine ilişkin özel hüküm eklendiğini vurgulayan Kaygısız, “Mutlak koruma alanları ortadan kaldırıldı. Kamu arazileri başta olmak üzere, parkın neredeyse tamamındaki ‘koruma kalkanı’ isim değişiklikleri adı altında zayıflatıldı” diye konuştu. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Test, insanlarla yapılıyor

SONRAKİ HABER

Bu gençlerin yaşı çöpün yaşıyla eşit

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...