02 Haziran 2011 07:19

Suya, toprağa ve yaşama sahip çıkacaklar

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu “HES’lere Hayır” adıyla Gölköy Alanyurt beldesinde yapacakları mitinge katılım çağrısı yaptı.Tahıl Pazarı Meydanı’nda ‘HES’lere Hayır’ imza standı açan platform üyeleri imza kampanyalarının ilçe, belde ve köylerde devam edeceğini bildirdi.

Suya, toprağa ve yaşama sahip çıkacaklar
Paylaş

Tahıl Pazarı Meydanı’nda ‘HES’lere Hayır’ imza standı açan platform üyeleri imza kampanyalarının ilçe, belde ve köylerde devam edeceğini bildirdi. İmza standında yapılan basın açıklamasında mitinge gitmek isteyenlerin pazar günü saat 09.00’da Ordu Belediyesi önünde olmaları istendi. Halkı mitinge taşıyacak araçlar da ücretsiz olacak.

Basın açıklamasını Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu adına Zekayi Sağra yaptı. “Özel şirketler, diğer illerde olduğu gibi, ilimizdeki derelerin de hemen hepsini ellerine geçirdiler. Bu yetmedi, derelerin çevresindeki arazileri de istediler, bu da yetmedi yeraltındaki suları da istediler; bu da yetmeyecek yağan yağmuru da isteyecekler. Bu şirketlerin amaçları sadece enerji üretmek değil, suyu ele geçirerek sudan para kazanmak” dedi. Canlıların yaşamsal kaynaklarından biri olan suyun özelleştirilmesine, içilebilir kalitedeki suların enerji üretiminde kullanılmasına, enerji üretmek için kurulan HES ve regülatör inşaatlarının doğayı tahrip etmesine karşı çıktıklarını söyleyen Sağra, çok sayıda HES için dava açtıklarını bildirdi.

Sağra, 5 Haziran Pazar günü, Gölköy’ün Alanyurt beldesinde, saat 12.00’de başlayacak olan mitinge, HES’lere ve doğayı talan edenlere karşı olan herkesi davet etti. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Ali Demir evine sınav senin neyine'

SONRAKİ HABER

Dicle Nehri de kurutulmak isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...