02 Haziran 2011 07:15

'Ali Demir evine sınav senin neyine'

YGS’de yaşanan şifre skandalı ve demokratik eylemlere yapılan saldırılar Malatya Yeni Cami Meydanı’nda yapılan eylemle tekrar gündeme geldi. Eğitim Sen tarafından yapılan basın açıklamasına Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Malatya bağımsız Milletvekili Adayı Gani Rüzgar Şavata’nın yanı sıra EMEP, ÖDP, BDP ve EDP de ka

'Ali Demir evine sınav senin neyine'
Paylaş

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ekber Baytimur, görmezden gelinen gerçeğin öğrencilerin geleceğinin ipotek altına alınması olduğunu söyledi. “Bu sürecin siyasal sorumluluğu AKP’de idari sorumluluğu da ÖSYM Başkanı Ali Demir’dedir” diyen Baştimur, mahkemenin verebileceği olası iptal kararının ceremesini ise ‘tatmin olanların’ değil öğrenci gençler ve ailelerin çekeceğine dikkat çekti. Süreci bu hale getirenlerin halen nutuklar atıyor olmalarının dehşet verici olduğunu belirten Baytimur, “Bu kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

Eylemde Hopa’da yaşanan olaylara da değinerek başbakanın ve emniyetin tutumunu eleştirdi. Açıklamanın devamında ise YÖK’ün İstanbul’da “Swissotel’de” düzenlediği Uluslararası Yüksek ğretim Kongresi’nde  ileri demokrasi muhafızlarının yine demokratik haklarını kullanarak kamusal, özgür, bilimsel ve demokratik talebini seslendirmek isteyenlere orantısız şiddet uyguladığı ifade edilerek “Polisin yasal şiddeti artık yaşamımızın içine sirayet ederek sıradanlaştırılmak istenmektedir. Öğrencilere ve bütün halka ileri demokrasi uyguladıklarını söyleyen AKP hükümetini kınıyoruz” denildi. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK Anadolu yürüşçülerini desteklediğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Suya, toprağa ve yaşama sahip çıkacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...