06 Kasım 2013 19:05

Gürsel Tekin: Turistlerin kaldığı apart evler dün gece yarısı basıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Cihangir ve Galata’da bazı apart evlerin ve otellerin dün gece basıldığını ve kalanların apar topar tahliye edildiğini iddia etti.

Paylaş

Mustafa Özdabak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Taksim’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan'ın açıklamaları sonrası Cihangir ve Galata’da bazı apart evlerin ve otellerin dün gece basıldığını ve kalanların apar topar tahliye edildiğini iddia etti.

Gürsel Tekin şunları söyledi:

“Uzun süreden beri İstanbul’un çeperlerini, manzaralarını dolaşıyorum. Bugün Beyoğlu’na geldiğimizde böyle bir manzarayla karşılaştım. Bir hanımefendi kardeşimiz yanıma geldi ve ‘Sayın başkanım çok özel konuşmak istiyorum’ dedi. Ne olduğunu sorunca ‘Bizim apart evlerimiz basıldı, korkuyorum’ dedi. Üstelik kendisi de beyan etti 'Ben bir AKP seçmeniyim' dedi. Çok sayıda turistlerin kaldığı apart evler. Dün gece yarısı basıldı. İnsanlar apar topar çantalarıyla sokağa atıldı. Ve bu insanlar dediğimiz de yüzde 99’u dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistler."

Baskını gerçekleştirenin polis mi, zabıta mı olduğu ve hangi gerekçeyle basıldığı yönünde bilgisinin olup olmadığı sorulan Gürsel Tekin, “Gerekçesi, sayın Başbakan söyledikten sonra Türkiye’de hukuk ve kurumların bir anlamı yok ki. Dün sayın Başbakan söyledi. Dedi ki 'Ben istemiyorum'” diye cevap verdi.

Baskın sonrası apart otellere işlem yapılıp yapılmadığıyla ilgili bilgiye sahip olmadığını da belirten Gürsel Tekin, baskınların gece yarısı özellikle Cihangir, Galata civarında bulunan apart evler ve küçük otellerde gerçekleştiğini ve kalanların da tahliye edildiğini iddia etti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Batur’dan mimaride süreklilik konferansı

SONRAKİ HABER

Fırat Üniversitesi\'nde biri polis 7 öğrenci yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...