06 Kasım 2013 18:48

Yandaşın manşeti Erdoğan’ın sözleri

Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında söylediği öğrenci evleri için “Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık, her şey olabiliyor. Komşuların ihbar etmesi durumunda, valilikler bu evler için harekete geçecek” açıklaması yine yandaş medya tarafından manşetlere taşındı.

Yandaşın manşeti Erdoğan’ın sözleri
Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında söylediği öğrenci evleri için “Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karmakarışık, her şey olabiliyor. Komşuların ihbar etmesi durumunda, valilikler bu evler için harekete geçecek” açıklaması yine yandaş medya tarafından manşetlere taşındı.

Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları birçok kesim tarafından ‘hani yaşam tarzına müdahale yoktu’ şeklinde eleştirildi. Bazı gazeteler de Erdoğan’ın sözlerini “yaşam tarzına müdahale” olarak görmek yerine, 76 milyonun teminat altına alınması şeklinde değerlendirdi ve Erdoğan’ın “kimsenin yaşam tarzına müdahale etmediklerini”söylediği sözleri manşetine taşıdı. Bu gazetelerin başında Sabah gazetesi geliyor.

Sabah “Bir zümreye değil herkese özgürlük” sözlerini kullandı. Sanki Erdoğan öğrencilerin yaşam tarzına müdahale etmiyormuş gibi haberi kurguladı. “11 yıllık iktidar sürecinde ayrımcılık yapmadık” sözleri de manşetin spotunda yer buldu.

Güneş gazetesi ise “Bu evlerde her şey oluyor” dedi. Adeta Erdoğan’ı destekler nitelikte manşet atan gazete Başbakanın sözlerine de aynen yer verdi.

AKİT’TEN ÇİRKİN ÜSLUP

Başbakan her konuştuğunda manşetten gören gazetelerden bir tanesi olan Star ise “ Bu çocuklar Bize emanet” cümlesini kullandı. Akit de “O gençler devlete emanet” dedi.
Akit gazetesi STK’lerden görüş alıp çirkin de bir karikatür koydu. Görüş haberinde ailelerin ne kadar mağdur olduğu yazıldı. Bir de, Kocaeli’den “sınava gidiyorum” diye çıkan bir genç kızın ailesinin BDP’liler tarafından dövüldüğünü yazdı..

Akit, başlık olarak da “Karma evler fuhuş yuvası”diyerek çirkin bir üslup kullandı. Karikatür ise daha da içler acısı. Karikatürde “Barutla ateşin yan yana olmasında ne sakınca var ki” diyen bir domuz betimledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazarların gündemi: Kızlı erkekli öğrenci evleri

SONRAKİ HABER

Batur’dan mimaride süreklilik konferansı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...