06 Kasım 2013 18:30

Kadifelerle su taşıyorlar

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Samsun’un Canik ilçesine bağlı Gödekli köyü sakinleri, su ihtiyaçlarını gidermek için yıllardır evlerine eşeklerle su taşıyor.

Kadifelerle su taşıyorlar
Paylaş

Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Samsun’un Canik ilçesine bağlı Gödekli köyü sakinleri, su ihtiyaçlarını gidermek için yıllardır evlerine eşeklerle su taşıyor.  Köye içme suyu şebekesi 2006 yılında yapılmış ama faaliyete geçtiği gün borular patlamış.  

Sonbaharda yer altı sularının azalması ile birlikte köy çeşmesindeki suların da azaldığını belirten vatandaşlar susuzluk nedeniyle isyan etti. Evlerine yaptıkları su tesisatının yıllardır kullanılmadan durduğunu söyleyen beş çocuk babası 43 yaşındaki Bayrak Tekin, “Çarşıya gidince musluklardan su aktığını görüyoruz. Eşeklerimizin adını Kemal Sunal’ın filmindeki gibi ‘Kadife’ koyduk. Kadifelerle derelerden evimize su taşıyoruz. Biz gurbete gidince hanımlarımız su taşıyorlar. Çok zor durumdayız. Filmlerde bile böyle perişanlık olmaz” dedi. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaz sürüsü

SONRAKİ HABER

Kaçak avcılar boz ayıyı vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...