06 Kasım 2013 17:49

Erdoğan: Meşru hayat var, gayri meşru hayat var

Finlandiya'ya’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Meşru hayat var, gayri meşru hayat var. Bizim üzerimize düşen görevler var" dedi.

Erdoğan: Meşru hayat var, gayri meşru hayat var
Paylaş

Finlandiya'ya’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan karma öğrenci evleriyle ilgili bir soru üzerine “11 yıldır başbakanım özel hayata müdahale eden bir iktidar olmadık. Olsaydık 2 kişiden birinin oyunu alan bir parti olmazdık. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır . Meşru hayat vardır. Gayri meşru hayatlar vardır. Bizim üzerimize düşen görevler vardır. Yasalar bize hangi görevi verirse o konuda adımlar atarız” dedi.

Erdoğan, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılımı ve İstanbul Belediye Başkanlığı’na olası adaylığı ile ilgili soruyu ise yanıtlamak istemedi değerlendirmeyi CHP’ye bırakan Erdoğan Sarıgül için “yeni parti üyesi olmuş bir zat” dedi.


ERDOĞAN'DAN 'ÖĞRENCİ EVİ' SORUSUNA TEPKİ

Finlandiya Devlet Radyo Televizyonu Yle'de Diplomasi muhabiri olan ve uzun yıllar Ankara'da görev yapan Tom Kankkonen Başbakan Erdoğan'a Türkçe olarak, "Türkiye'de son zamanlarda artan bir rahatsızlık var bazı kesimlerde. Siz ve hükümetiniz özel hayata müdahale ediyor. En son örnek kız erkek öğrencilerin özel evde kalması. Buna neden gerek görüyorsunuz?" diye sordu.

Başbakan Erdoğan bu soruya tepki göstererek, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş öyle anlıyorum" dedi. (Helsinki/DHA)


KILIÇDAROĞLU: İNSANLARA NE ZAMAN 'BİREY' OLARAK BAKMAYI ÖĞRENECEKSİN BAŞBAKAN?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evlerine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabında açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, 'Kız-erkek, başı açık–başı kapalı, sen-ben, alevi-sünni yeter artık! İnsanlara ne zaman "birey" olarak bakmayı öğreneceksin Başbakan?' ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazeteciler, Başbakan’a cevap veriyor

SONRAKİ HABER

Maskeliler meydanlardaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...