06 Kasım 2013 16:49

'Yazıyı buldum ve dehşete kapıldım'

Üsküdar'da oturduğu apartmanın girişine yönetici tarafından kendisini hedef gösteren bir yazı asıldığını iddia eden üniversite öğrencisi Ö.K konu ile ilgili konuştu. 21 yaşındaki Ö.K evde iki kadın yaşadıklarını ve apartmanda başka öğrenci evi olmadığını belirtti.

\'Yazıyı buldum ve dehşete kapıldım\'
Paylaş

M. Akif Erdem

Üsküdar'da oturduğu apartmanın girişine yönetici tarafından kendisini hedef gösteren bir yazı asıldığını söyleyen üniversite öğrencisi Ö.K konu ile ilgili konuştu. 21 yaşındaki Ö.K evde iki kadın yaşadıklarını ve apartmanda başka öğrenci evi olmadığını belirtti.

Üsküdar'da yaşadığı apartmanın girişine asılan ve kendisinin hedef alındığını iddia ettiği yazıyla ilgili olarak konuşan Ö.K. "Başbakanın kızlı erkekli öğrencilerin aynı evde kalmaması konusunda yaptığı açıklamayı biliyorsunuz. Onun akşamında asılmış bir yazı muhtemelen. Çünkü ertesi gün derse gitmek için sabah evden çıktım. Sabah 07.30 gibiydi. Apartman girişinde bu yazıyı buldum ve dehşete kapıldım. Aslında bu kadar hızlı etki edebileceğini düşünmemiştim. Bu apartmanda yaşayan tek üniversiteli benim bir de ev arkadaşım var. Hedef olarak benim gösterildiğim kesindi" dedi.

Yazıyı yazan kişinin daha önce de ev sahibine eve gelenlerle ilgili sert ve kaba bir üslupla rahatsızlığını dile getirdiğini belirten Ö.K "Ev sahibim de öğrenci benim kiracım ve tabii ki arkadaşları gelip gidecek. Yani biz buna karışamayız. En fazla gürültü yaptıklarında kapılarını çalar uyarırız' dedi. Bunun üzerine iki gün geçti geçmedi, eve polis geldi. Gürültü yapıyorsunuz diye, bu sırada aşağıdan bağırmaya başladı ve ne dediğini anlamadım ama polislerden biri susturdu o sırada. Sonrasında bir şey olmadı. İşte aradan 1 hafta geçti, bu yazıyı gördüm. Yazıda 'Burada bazı insanlar kız-erkek beraber kalıyorlar. Böyle şeyler binaya ve apartmana uygun değildir. Böyle insanları gördüğünüzde polise ihbar edin. Apartman olarak mal sahiplerinin gerektiğinde toplanıp gereğini yapacaktır' içerikli biraz tehditkar ve bariz hedef gösteren bir yazı yazmış. Ve bana yazdığını anlamam çok zor olmadı. Yazıyı alt kat komşum ve yönetici Murat Bey yazmış. Yazıyı apartmanın girişinde duvara yapıştırmış" diye konuştu.



Yazıyı gördükten sonra olayın şokuyla bir şey yapamadığını ve okula gidip geldikten sonra yazının fotoğrafını çektiğini belirten Ö.K. "Sosyal medya aracılığıyla bunu yaymak istedim. Çünkü bu önemli bir olaydı. Sanki böyle tetikte bekliyormuşçasına özellikle öğrenci ve yalnız kadın öğrencilere tahammülleri yokmuşçasına böyle davranışları hoşuma gitmedi.Ve sosyal medyada ilgi gördü" dedi.

Bir arkadaşının kendisine konu ile ilgili dava açmasını önerdiğini belirten, bir üniversitede tiyatro eğitimi alan Ö.K. "Ben de dün gece duvardaki orjinal yazıyı çıkardım elimde bulunması için. Böyle gelişti olaylar" diye konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

500 kere maşallah!

SONRAKİ HABER

Tutuklular açlık grevi başlatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...