02 Haziran 2011 07:06

Patates deyip geçmeyin!

Mayıs ayında bir önceki aya göre patates fiyatları yüzde 39.55 oranında artışla, İstanbul’un zam şampiyonu oldu. Patatesi balık, soğan ve muz izledi. İstanbul’da mayıs ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde ise yüzde 43.32 ile erik oldu.İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2011 mayıs ayında fiyatları en fazla artan ve azalan maddele

Patates deyip geçmeyin!
Paylaş

Mayıs ayında bir önceki aya göre patates fiyatları yüzde 39.55 oranında artışla, İstanbul’un zam şampiyonu oldu. Patatesi balık, soğan ve muz izledi. İstanbul’da mayıs ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde ise yüzde 43.32 ile erik oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2011 mayıs ayında fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri açıkladı. Buna göre mayıs ayında İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksine göre indekste bulunan 66 maddenin fiyatında artış görüldü. Gıda harcamaları, yaş, kuru sebze ve meyve grubunda yer alan patates ihracat yapılması ve hasadın henüz toplanmaması nedeniyle mayıs ayında yüzde 39.55 oranıyla fiyatı bir önceki aya göre en fazla artan madde oldu. Bunu yine gıda harcamaları grubunda yer alan yüzde 21.11 ile balık, yüzde 17.77 ile soğan, yüzde 8.24 ile muz izledi.

YILLIK BAZDA ZAM ŞAMPİYONU KAYISI

Mayıs ayında kayısı yüzde 76.59 oran ile yıllık bazda fiyatı en fazla artış gösteren madde oldu. Fiyatları geçen yıla göre en fazla artan diğer maddeler şöyle: “Yüzde 60.84 ile erik, yüzde 51.65 ile basma kumaş, yüzde 50.84 ile poplin kumaş.”

Mayıs ayında İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksine göre indekste bulunan 36 maddenin perakende fiyatlarında azalış izlendi. Yaş, kuru sebze ve meyve indeksinde yer alan ve mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı yaşanan erik yüzde 43.32 oranı ile mayıs ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde oldu. Eriği yine bu grupta yer alan bezelye, taze fasulye ve biber izledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Blok adayları çalışmalarını sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Cep telefonları mikrop yuvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...