06 Kasım 2013 15:32

Adana Valisi ev basma meraklısı: Erdoğan'ın sözleri talimattır

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan'ın 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı açıklamanın talimat olarak algılandığını belirterek, "Gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır" dedi.

Adana Valisi ev basma meraklısı: Erdoğan\'ın sözleri talimattır
Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızlı- erkekli kalınan 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı açıklamanın talimat olarak algılandığını belirterek, "Gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır" dedi.

Vali Coş, Başbakan'ın 'öğrenci evleri' ile ilgili yaptığı konuşmanın talimat olarak algılandığını söyledi. Vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirip, huzuru sağlamak için çalışıldığını belirten Vali Coş, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar tabii ki yapılıyor. Açıklamaları da, bizim için çalışmaları gözden geçirme konusunda vesile olmuştur. Baktığımızda bu konudaki çalışmaların zaten devam ettiğini, bu konuda büyük bir hassasiyetin gerekli çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Arkadaşlarımız, ayrıntıları üzerinde değerlendirme yapıyorlar. Vatandaşlarımızın bu konudaki rahatsızlıkları, şikayetleri ve intikal eden olumsuzlukları var. Muhakkak ki değerlendirilir ve yasal gereği yapılır. Vatandaşlarımızın memnuniyeti esastır. Tabi ki genel ahlakın korunması da devlete ait görevler arasındadır. Bu manada vatandaşımızın hassasiyetleri, gençliğin korunması, gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması Anayasa ile devlete verilmiş görevler arasındadır. Bu bağlamda devlet de üzerine düşen görevi bütün kurum ve kuruluşları ile yapacaktır. Valiliğimiz de bütün kurum ve kuruluşları ile üzerine düşen görevi yapmaktadır." (Adana/DHA)


ARINÇ: KAYBEDEN KIZLAR OLUYOR

Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin açıklamasının ardından Bakanlar Kurulu sonrasında böyle bir söylemin olmadığını, çıkan haberlerin asparagas olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerinin arkasında olduğunu söylerken Başbakan Erdoğan’a da destek verdi.

Konuşmasında reşit olan insanların birlikte kalmak istemelerine yasal itiraz ya da engel olmadığı kanaatinde olduğunu ifade ettiğini söyleyen Arınç, kızların evleninceye kadar karı koca ilişkileri içinde bulunmasını mahsurlu görenlerin büyük bir ekseriyette olduğunu ileri sürdü. Arınç, “Eğer kızlar ve erkekler bir arada kalabiliyorsa ve gencecik kızlar sokakta, ‘ateşle barut bir arada durmaz’ diyebiliyorsa, sonunda çoğu zaman kaybeden kızlar oluyor” diye konuştu. Ayrıca Arınç, Başbakan ile dün tanışmadıklarını da söyleyerek, “Biz birbirimizi biliriz. Başka konularda tartışırız, görüşürüz, anlaşırız. Ama bugüne kadar bir yol ayrılığımız olmadı” dedi. (ANKARA)


İŞGÜZAR YÖNETİCİLER İŞ BAŞINDA

Üsküdar’daki bir üniversite öğrencisinin yaşadığı apartmanın kapısına “Burada bazı insanlar kız-erkek beraber kalıyorlar. Böyle şeyler binaya ve apartmana uygun değildir. Böyle insanları gördüğünüzde polise ihbar edin” yazısı asıldı. Radikal’in haberine göre, apartman yöneticisi tarafından asılan yazıda, mal sahiplerinin gerektiğinde imza toplayabilecekleri ve bu işin sonuna kadar gidecekleri de belirtiliyordu. Yaklaşık bir yıldır yaşadığı apartmanın dış kapısında sabah bu yazıyla karşılaşan üniversite öğrencisi ise, yaşananlardan tedirgin olduğunu ve ev aramaya başladığını da söyledi. (İSTANBUL)

 

ÖNCEKİ HABER

\'Bilimin ve doğanın savunucusuyuz\'

SONRAKİ HABER

Küçük Menderes zehir saçıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...