02 Haziran 2011 07:05

Blok adayları çalışmalarını sürdürüyor

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Bölge’deki bağımsız milletvekili adayları seçim çalışmalarını hızla sürdürüyorlar. Halk Blok adaylar için seferber olurken, okuma yazma bilmeyen seçmenlere de Blok adaylarının oy pusulalarındaki yerleri konusunda bilgi veriliyor.Blok’un Hakkari adaylarından Ad

Blok adayları çalışmalarını sürdürüyor
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun Bölge’deki bağımsız milletvekili adayları seçim çalışmalarını hızla sürdürüyorlar. Halk Blok adaylar için seferber olurken, okuma yazma bilmeyen seçmenlere de Blok adaylarının oy pusulalarındaki yerleri konusunda bilgi veriliyor.

Blok’un Hakkari adaylarından Adil Kurt, seçim bölgesi olan Yüksekova’ya bağlı köy ziyaretlerinin ardından ilçede düzenlenen şölene katıldı. Esentepe Mahalle Meclisi ile BDP İlçe Örgütü tarafından düzenlenen şölene katılan Kurt, Başbakanın çılgın projeleri hatırlatarak, “Burusa için çılgın projesi ise Skorsky helikopter alıp Kürtler üzerinde dolaşıp bomba yağdırmaktır” dedi.

YAŞANILANLARIN SORUMLUSU BAŞBAKAN

Blok’un Hakkari’deki adaylarından Selahattin Demirtaş seçim çalışmaları kapsamında Hakkari Üniversitesi Öğrenci Derneği ve Hakkari Demokrasi Platformu üyeleri ile buluştu. Her iki örgüt de seçimlerde blok adaylarını destekleme kararı aldı.  Son yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Demirtaş, Bölge’de ve Hopa’da yaşananların sorumlusunun Başbakan olduğunu belirtti. Hakkari’deki Blok’un diğer adayı Esat Canan da, Derecik (Rubarok) bölgesinde Gerdi Aşireti’nin olduğu bölgede coşkulu bir şekilde ağırlandı. Derecik beldesine bağlı köyleri de ziyaret eden Canan yaptığı konuşmalarda tüm sıkıntıların sesi olacağını ve bu kardeş kanının dökülmemesi için çaba sarf edeceğini söyledi.

Blok’un Van adayları Aysel Tuğluk, Nazmi Gür, Özdal Üçer, seçim bölgelerinde seçim çalışmalarını sürdürürken tutuklu bulunan Blok’un Van adayı Kemal Aktaş için BDP Van İl Eş Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya seçim bürosu açılışları ve ilçelerdeki programlara katılıyor. Blok’un Bitlis, Muş, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan adayları seçim çalışmaları kapsamında köy ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor.

Seçim takvimin yaklaşılmasıyla birlikte blok adayları ve seçim komisyonları gidilmedik yer bırakmamaya özen göstererek çalışmalarını hızla sürdürüyor. Blok adayları seçmenle buluşurken, diğer yandan da okuma- yazması olmayan seçmenler içinde adayların oy pusulasındaki yerleri konusunda bilgi verilerek, oyları nasıl kullanılacağı da gösteriliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kürt din adamlarından Başbakana tepki

SONRAKİ HABER

Patates deyip geçmeyin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...