06 Kasım 2013 12:13

Utanç duvarına karşı insanlık onurunu savunalım

Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü yaptığı yazılı açıklamayla 7 Kasım’da Nusaybin’de utanç duvarına karşı yapılacak olan eyleme katılım çağrısı yaptı.

Utanç duvarına karşı insanlık onurunu savunalım
Paylaş

 

Emek Partisi (EMEP) Bölge Örgütü yaptığı yazılı açıklamayla 7 Kasım’da Nusaybin’de utanç duvarına karşı yapılacak olan eyleme katılım çağrısı yaptı. Sınırda yükselen duvarın AKP hükümetinin çözümsüzlükte ısrar ettiğinin göstergesi olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Devletin Kürt sorunda 90 yıldır uyguladığı inkarcı zihniyet, bugün Nusaybin-Qamışlo arasına örülen utanç duvarı ile AKP Hükümeti tarafından devam ettirilmektedir. AKP Hükümetinin utanç duvarına karşı yükselen tepkileri ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan’ın ölüm orucunu görmezden devam etmesi, aynı zamanda çözümsüzlükte ısrarının göstergesidir” denildi. Duvarın Rojava’daki gelişmeleri baltalamak için yapıldığının ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Rojava’da Kürtlere saldıran el Kaide çeteleri ellerini kollarını sallayarak sınırdan geçerken Nusaybin-Qamışlo arasına örülen duvarın “güvenlik” gerekçesiyle yapıldığını söylemenin bir aldatmaca olduğu açıktır. Bu duvar, AKP’nin çözümsüzlükte ısrarının ve Rojava’da Kürtlerin gücünü kırmaya yönelik girişimlerinin bir devamıdır. Ancak ülkeyi yönetenler bilmelidir ki, nasıl bugüne kadar halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin önüne diktikleri bütün engeller tek tek yıkıldıysa bu duvar da yıkılacaktır.”

7 Kasım’da Nusaybin’de yapılacak olan eyleme katılım çağrısı yapılan açıklamada, “Emek Partisi Bölge Örgütü olarak halkımızı ve ülkedeki bütün demokrasi güçlerini utanç duvarına karşı Nusaybin’de yapılacak eyleme destek verip dayanışmayı büyütmeye; demokratik çözüm ve Rojava halkının özgürlüğü için mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” denildi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim\'deki \'sivil itaatsizlik\' yürüyüşüne polis engeli

SONRAKİ HABER

Dumlupınar’da yemekhane boykotu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...