02 Haziran 2011 06:59

‘Başbakan gelsin Karacadağ’ı görsün’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Ulaşmadığımız, yolunu yapmadığımız, içme suyunu götürmediğimiz köy kalmadı” diye dursun, Siverek’in 5 köyü içme suyunu 2 kilometre uzaklıktaki depodan eşek sırtında evlerine taşımaya devam ediyor. “Ankara’ya kadar sorunumuzu götürdük. Bizi kandırıyorlar”

‘Başbakan gelsin Karacadağ’ı görsün’
Paylaş

Urfa’nın Siverek ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kerteş, Çemêjınıqe, Sımaqê, Çavuşlu ve Küçük Kerteş köylerinde içme suyu 2 kilometre uzaklıktaki belediyenin yaptığı su deposundan eşek sırtında taşınıyor. Başbakan Erdoğan gittiği her yerde “Susuz, yolsuz ve elektriksiz köy kalmadığı” propagandasını yaparken gerçekler Başbakan’ın aksini söylüyor. Siverek’in köylerinde yaşayanlar en ilkel koşullarda içme suyu taşımacılığına devam ediyor. Kayak pisti ile Uludağ’a rakip olmaya aday olan Karacadağ köyleri, hizmetsizlik nedeniyle yoksulluğun pençesinde. Sorunlarını Ankara’ya kadar götüren ancak vaatten başka bir çözüm üretilmeyen Karacadağ köylüleri oylarını bu sefer Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ndan yana kullanacak.

‘ARTIK BİZİ KANDIRAMAYACAKLAR’

Kerteş köyü sakinlerinden 34 yaşındaki Ahmet Al, 40 yıldır içme suyu sorunu yaşadıklarını, eşek sırtında 2 kilometre uzaklıktaki depodan su taşıyarak sorunlarını gidermeye çalıştıklarını, her seçim döneminde de iktidar partilerinin gelip oylarını utanmadan istediklerini belirtti. Tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını ve eşek sırtında su taşımaya devam ettiklerini söyleyen Al, “Ankara’ya kadar sorunumuzu götürdük. Bize sizin evlerinizin içine kadar su şebekesi döşenmiş dediler. Hani nerde bu şebekemiz? Bizi kandırıyorlar. Bundan sonra bizi kandıramayacaklar. İçeceğimiz su sorununu hal etmeyenler, gelip bizden oy istemesin. Başbakan diyorki elektriksiz, susuz, yolsuz köy kalmadı. Gelsin Karacadağ köylerini görsün. Aramızda 2 gün yaşasın. Eşek sırtında taşınan suyu içsin, sonra da oy istesin” dedi. Kerteş köyünde oturan 67 yaşındaki Bozê Alın isimli kadın ise, köylerinin 60 hane olduğunu ve geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu söyledi. Hayvanların çoğu zaman susuzluktan kırıldığını belirten Alın, “Hayvanlarımız susuz, biz içme suyu bulamıyoruz. Artık onlara inanmıyoruz. Bizi kandırıp oyumuzu alamazlar” dedi. (Urfa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Billur Tuz’a sendika girecek

SONRAKİ HABER

Diyarbakır 4 Haziran’a kilitlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa