05 Kasım 2013 16:50

Suriye’de 9 milyon insan yardıma muhtaç durumda

BM tarafından Suriye’ye yönelik açıklanan son rakamlara göre, ülkede süregelen çatışmalardan dolayı 9 milyon (nüfusun yaklaşık yüzde 40’ı) Suriyeli yaşamını sürdürebilmek için insani yardıma muhtaç durumda.

Suriye’de 9 milyon insan yardıma muhtaç durumda
Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye’ye yönelik açıklanan son rakamlara göre, ülkede süregelen çatışmalardan dolayı 9 milyon (nüfusun yaklaşık yüzde 40’ı) Suriyeli yaşamını sürdürebilmek için insani yardıma muhtaç durumda.

Bu istatistikleri BM Güvenlik Konseyinde açıklayan İnsani Yardım Şefi Valerie Amos ayrıca Eylül ayında 4.25 milyon olan ülkedeki evsiz sayısının son durumda 6.5 milyona çıktığını da işaret etti. Amos’un basına kapalı yapılan toplantıdaki konuşmalarını aktaran sözcüsü Amanda Pitt, Suriye’deki insani durumun müdahale edilmediği için hızla kötüye gittiğini de aktardı.

Uzun süredir hiçbir yardımın ulaşmadığı ve buna son derece ihtiyaç duyan milyonlarca Suriyeli için en büyük engel süren savaş ve yardımların gitmesinde karşılaşılan bürokratik engeller. Güvenlik Konseyinin geçen ay aldığı ve bağlayıcı olmayan insani yardımların artırılması yönündeki kararını da eleştiren Amos, bunun çok az bir olumlu etkisinin olduğunu ifade etti. Suriye’de açlık savaşın getirdiği tahribat bu şekildeyken diğer yandan buna sebep olan taraflar ise Cenevre 2 görüşmelerine hazırlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İranlı komutan: Suriye\'de askerimiz yok

SONRAKİ HABER

Merkel’i, İngilizler de dinlemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...