05 Kasım 2013 16:31

DİDF: NSU davasında bir arpa boyu yol alınamadı

DİDF Yönetim Kurulu, NSU’nun 9 göçmen esnafı ve bir Alman polisi öldürdüğünün açığa çıkmasının 2. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, ırkçı katillerin arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması çağrısında bulundu.

DİDF: NSU davasında bir arpa boyu yol alınamadı
Paylaş

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Yönetim Kurulu, ırkçı terör örgütü NSU’nun 9 göçmen esnafı ve bir Alman polisi öldürdüğünün açığa çıkmasının 2. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, ırkçı katillerin arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması çağrısında bulundu.

Irkçı terör örgütü NSU’nun 4 Kasım 2011’de, 2000 – 2007 yılları arasında Almanya’da seri cinayetler halinde 8’i Türkiye kökenli, biri Yunanistan kökenli olmak üzere toplam 9 esnafı ve bir Alman polisi katletmesinin açığa çıkmasının üzerinden tam iki yıl geçtiğini belirten DİDF, hazırlanan iddianame ve devam etmekte olan davaya rağmen, katillerin sadece “üç kişi”den ibaret olduğu tezinden hareket edildiğini belirtti.

‘FAŞİST ÖRGÜTLERİN TÜMÜ YASAKLANMALIDIR’

NSU davasının Almanya’da devletin ve onun istihbarat örgütlerinin bugüne kadar ırkçılıkla mücadele konusundaki yanlış politikalardan dönülmesi, ülkede bundan sonra ırkçı cinayetlerin yaşanmaması için büyük bir fırsat olarak sunulduğunu belirten DİDF “Almanya’da bir kez daha yabancı düşmanlığı, ırkçılık nedeniyle insanların canını yitirmemesi isteniyorsa, NSU’lu katillerin kimlerle bağlantılı oldukları, kimler tarafından yönlendirildikleri bütün ayrıntılarıyla açığa kavuşturulmalı ve sorumlular ağır bir şekilde cezalandırılmadır. Ayrıca ırkçılık karşıtı kamu çalışmasına yeterli kaynak ayrılmalı, faşist örgütlerin tümü yasaklanmalıdır.” çağrısında bulundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir yargı klasiği; Şırnak’taki katliam davası Ankara’da görülecek

SONRAKİ HABER

İranlı komutan: Suriye\'de askerimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa