05 Kasım 2013 15:46

Gebze'de binler kıdem tazminatı için yürüdü

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Nakliyat-İş, Tümka-İş ve Emekli-Sen hükümetin kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik çalışmalarına karşı Gebze’de ortak bir Temsilciler Kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Gebze\'de binler kıdem tazminatı için yürüdü
Paylaş

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Nakliyat-İş, Tümka-İş ve Emekli-Sen hükümetin kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik çalışmalarına karşı Gebze’de ortak bir Temsilciler Kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Birleşik Metal-İş Gebze Şubesinde gerçekleştirilen Temsilciler Kuruluna DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve merkez yöneticileri de katıldı. Toplantıda Lastik-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Üzeyir Ataman, kıdem tazminatının tarihçesini, ülkemizde ve dünyadaki uygulanış biçimlerini anlattı. Daha sonra söz alan temsilciler, kıdem tazminatının korunmasına yönelik Gebze’de neler yapılabileceğine dair düşüncelerini ve önerilerini dile getirdi.

SALDIRILARA KARŞI #DİRENİŞÇİ

Toplantının ardından, fabrikalarından çıkarak Birleşik Metal-İş Gebze Şubesinin önünde toplanan DİSK üyesi işçiler, Cumhuriyet Meydanı’na kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. İki aydır direnişte olan Hak-İş üyesi Feniş işçileri de yürüyüşe “Kıdem tazminatımızı ve maaşlarımızı gasbettirmeyeceğiz” yazılı pankartlarıyla katıldılar. “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Her yer Feniş, her yer direniş”, “Saldırılara karşı diren işçi” sloganlarının atıldığı eyleme HDP, EMEP, BDP, CHP ve birçok kitle örgütü destek verdi.

‘MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ’

Birleşik Metal-İş Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, yaptığı konuşmada, Hükümetin ve sermayenin işçi sınıfının kazanılmış haklarına dönük saldırılarını kabul etmediklerini ifade etti. Kıdem tazminatının korunması ve Hükümetin saldırılarına güçlü bir karşı duruş sergilemek için yaygın bir aydınlatma çalışması yaptıklarını belirten Aydın, “Hükümete sesleniyoruz: Kıdem tazminatı hakkımızı gasbettirmeyeceğiz. Saldırılar devam ederse fabrikalarda, sokaklarda mücadelemizi yükselteceğiz” dedi. Aydın, ayrıca bütün sendikalara, “Saldırılara karşı ortak mücadele cephesini örelim” çağrısı yaptı.

KIRMIZI ÇİZGİ

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Hükümet 70 yıllık kazanılmış haklarımızı yeni düzenlemelerle fona devrederek ortadan kaldırmaya çalışıyor. Özel istihdam büroları ve taşeron sistemiyle işçileri köleleştirmek istiyor. Kıdem tazminatı hakkı bizim kırmızı çizgimizdir” diye konuştu. Taşeron çalışmanın yasaklanması, özel istihdam bürolarının kaldırılması ve kıdem tazminatı hakkının yıl farkı gözetmeden bütün işçilere tanınması taleplerini dile getiren Çerkezoğlu, şöyle devam etti: “Hükümet ‘çalışan işçilerin hepsi kıdem tazminatı alamıyor’ diyor. Bizler bu gerekçeyi kabul etmiyoruz. Bize göre kıdem tazminatı işçilerin iş güvencesidir. Bizim ücretimizin bir parçasıdır. 13’üncü ay ücretimizdir. Kıdem tazminatı kazanılmış hakkımızdır. Bu hakkımızı korumak ve bizden sonraki kuşaklara devretmek boynumuzun borcudur.” (Gebze/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Açlık sınırı 1.138 TL

SONRAKİ HABER

Ya kokan su iç ya da suyunu kendin al

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...