05 Kasım 2013 15:24

Yurttaş Kazım yine HES'e karşı mücadelede

HES karşıtı mücadelesiyle Yurttaş Kazım olarak tanınan Kazım Delal mücadeleden vazgeçmiyor.

Yurttaş Kazım yine HES\'e karşı mücadelede
Paylaş

Gençağa Karafazlı / Serdar Karafazlı

HES karşıtı mücadelesiyle Yurttaş Kazım olarak tanınan Kazım Delal mücadeleden vazgeçmiyor. Andon içme suyu tesislerinin yanında yapımı planlanan HES projesinin kendi arazisinin üzerinden geçtiğini öne sürerek yakınları ve köylüleriyle HES karşıtı nöbete başladı.

Rize il merkezinin yanı sıra 10 ilçe, 5 belde ve 25 köyde yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Andon İçme Suyu Tesislerine su sağlayan Andon Deresi’ne Rize Belediyesinin HES kurulması için başlattığı çalışmaya, Kazım Delal ve köylülerin tepkileri üzerine geçen ay ara verilmişti. Çalışmalar yeniden başlayınca köylüler araçları ile yola barikat kurdu, iş makinelerinin çalışmasını engelledi. Dün sabah, iş makinelerini yeniden bölgeye götüren şirket çalışanları kanal kazarak boru döşeme çalışması yapmaya başladı. Çalışma yapılan yere gelen Kazım Delal yakınları ve bir grup köylüsüyle birlikte, özel araçlarını iş makinelerinin çalışma yapacağı alana çekerek çalışma yapılmasını engelledi. Köylüler daha sonra çalışma yapılan alanda ateş yakarak nöbet tutmaya başladı.

Bölgede yapılması planlanan HES projeleri Kazım Delal’ın ineğini satarak açtığı davalar sonrası Rize idare mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Şirketler bu iptal kararına Danıştaya başvurarak itiraz etmişlerdi. Dava halen Danıştay’da devam ediyor. (Rize/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Dava açmazsan namertsin

SONRAKİ HABER

Deutsche Bank CEO’suna soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...